StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSmrtonosni udar

Cura iz pakla: djevojka iskoristila automobil kao oružje da ubije dečka u "igri kokoši" nakon što su bili na zabavi

Piše dv
5. prosinca 2023. - 20:21

Žena je upotrijebila svoj automobil kao oružje da pregazi i ubije svog dečka nakon što su bili na zabavi, čuo je sud. Alice Wood (23) navodno je igrala "test hrabrosti" (eng. "game of chicken", načelo igre je da jedan igrač popusti pred izazovom, op.a.) s Ryanom Watsonom (24) dok je namjerno jurila svojom Ford Fiestom na njega.

Sud u Chesteru je čuo tada da je Ryana udarilo automobil kada je treći put krenula prema njemu, piše Sun.Osoblje u obližnjem kineskom restoranu čulo je vrisak "opasan po život" dok je vučen 158 metara ispod automobila, rečeno je.

Wood je tada pokucala na vrata blizu mjesta gdje je zaustavila vozilo i rekla vlasniku kuće: "Molim vas, nazovite hitnu pomoć. Mislim da sam pregazila svog dečka."

Kada je uhićena pod sumnjom za ubojstvo, rekla je policajcu: "Dobro je, zaslužila sam."Porotnicima je rečeno da su Wood i Ryan bili na zabavi u Hanleyju, Stoke-on-Trent, za korisnike Headway dobrotvorne udruge za ozljede mozga.

image

Ubijeni Ryan Watson

Ryan Watson/Facebook

Ryan, koji je radio kao pomoćni radnik za udrugu, uočenje kako se "dobro zabavlja, druželjubiv, zabavlja se i pleše".Za usporedbu, Wood je bila "malo hladna" kao da nije "najzadovoljnija", čuo je sud.

Jedna je gošća rekla da je "kliknula" s Ryanom tijekom tuče 6. svibnja 2022., ali je navodno osjetila kako ju Wood "promatra".Par je napustio zabavu kad je Wood povela svog dečka Fiatom prema kući.

Nakon što je parkirala, ušla je u vlastiti automobil gdje je krenula u rikverc prema Ryanu - zamalo ga udarivši, čuo je sud. Wood se tada navodno vozila unatrag i naprijed dok se njezin dečko udaljavao.

Porotnicima je rečeno da je udarila izravno u njega, skrećući s kolnika kako bi ga udarila. Ryan je bio povučen ispod prednjeg branika i ostao je zarobljen ispod šasije automobila gotovo 160 metara, navodi Sun.

Andrew Ford, tužitelj, rekao je: "Iako vrlo ozbiljan i tragičan, tvrdimo da je ovo jednostavan slučaj. Izgubila je živce, posvađala se s dečkom kad su bili u pijanom stanju, u autu."

"Stvari su postale teške, on je izašao, razbio vrata, a ona je izgubila hladnokrvnost i upotrijebila auto kao oružje." Sud je čuo da je Wood imao 61 miligrama alkohola na 100 mililitara daha, u usporedbi sa zakonskom granicom od 35.

Tvrdila je da je popila dvije čaše bijelog vina, dva ruma i čašu šampanjca. Wood negira ubojstvo. Suđenje se nastavlja.

image

Alice Wood

Alice Wood/Facebook
29. travanj 2024 06:19