StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetčekaju po 48 sati

Bijeg iz Rusije: Kolona od 16 km na granici s Gruzijom, tisuće prelaze i u Finsku. Pogledajte video

Piše JL
26. rujna 2022. - 23:17

Fotografije koje su u nedjelju snimili sateliti tvrtke Maxar Technologies pokazuju da su redovi na prometnicama na ruskoj strani rusko-gruzijske granice ponegdje su dugački i po 16 kilometara, piše CNN, piše Jutarnji list.

CNN je ranije u ponedjeljak izvijestio da su društvene mreže preplavile fotografije i videi koji su nastali na rusko-gruzijskoj granici, točnije na jednom graničnom prijelazu u brdima.

Snimke načinjene dronovima objavljene u ponedjeljak svjedoče da se stotine vozila nalaze s ruske strane rusko-gruzijske granice. Svjedoci pak tvrde da se na ulaz u Gruziju iz Rusije čeka i po 48 sati.

CNN javlja da su ruske snage sigurnosti na spomenuti granični prijelaz stigle u oklopnom vozilu.

image

Granični prijelaz Verhni Lars između Gruzije i Rusije

Otkad je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prošlog tjedna naredio djelomičnu mobilizaciju rezervista, redovi su se stvorili na graničnom prijelazu Verhni Lars između Sjeverne Osetije i Gruzije. Na videima koji su snimljeni na tom graničnom prijelazu mogu se vidjeti automobili puni Rusa koji žele napustiti svoju domovinu, ali i više 100 pojedinaca s putnim torbama koji granicu namjeravaju prijeći pješice.

image

Granični prijelaz Verhni Lars između Gruzije i Rusije

image

Granični prijelaz Verhni Lars između Gruzije i Rusije

Gruzijska političarka iz redova opozicije Nona Mamulašvili rekla je da oporbene stranke od gruzijske vlade traže da se zbog te navale uvede režim viza ili zatvore granice.

Kako piše CNN, rusko-gruzijska granica još uvijek nije zatvorena, prenosi Jutarnji list.

02. svibanj 2024 12:43