StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Vozač u Orebiću pijan i bez važeće vozačke sjeo za volan, a taj ‘nestašluk‘ ga je bome dosta koštao

Piše D. v.
8. travnja 2024. - 12:58

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže i dvije lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno pet prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 450 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te je tako 186 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 35 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 10 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 17 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 68 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 1,85 g/kg izmjerena je 52-godišnjem vozaču motocikla koji je u srijedu, 3. travnja, u večernjim satima zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa u Orebiću.

Osim što je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola također je utvrđeno kako kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i sankcioniran novčanom kaznom od 1.350, 00 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

30. travanj 2024 12:57