StoryEditorOCM
Crna kronikaPAO NA KOLNIK

Vozač električnog romobila teško stradao, prebačen u dubrovačku bolnicu

Piše A.Ke.
12. srpnja 2024. - 13:01

Tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 11. srpnja, u Slanome se dogodila prometna nesreća koja je rezultirala teškim stradavanjem 20-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije.

Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjak, upravljajući električnim romobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem romobila i pao na kolnik.

Uslijed pada vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je, nakon pružene liječničke pomoći, prevezen u dubrovačku bolnicu.

Iz PU Dubrovačko-neretvanske još jednom upozoravaju kako se na električnom romobilu smije prevoziti samo osoba koja njime upravlja te da pri tom mora nositi zaštitnu kacigu.

Vozači električnih romobila dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja. U slučajevima gdje biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa, a iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se što bliže desnom rubu kolnika.

07. listopad 2024 01:31