StoryEditorOCM
Crna kronikapriveden trojac

Strava u Osijeku; cipelarili 25-godišnjaka do smrti, iznijeli iz stana i njegovo tijelo bacili u dvorište

Piše Nikola Patković/JL
18. listopada 2023. - 21:11

Žrtva ubojstva u Osijeku, koje je policiji prijavljeno u utorak ujutro, 25-godišnji je mladić iz Čepinskih Martinaca nedaleko od Osijeka, a Policijska uprava osječko-baranjska za njegovu smrt tereti tri osobe s područja Osijeka, muškarce u dobi od 25 i 38 godina te 39-godišnju ženu. Njih troje su, naime, zaključila je policija, nasmrt pretukli 25-godišnjaka.

‘Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Prve policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 25-godišnjak, 38-godišnjak i 39-godišnjakinja s područja Osijeka počinili kazneno djelo ubojstva. Između 16. i 17. listopada u dvorištu stambene zgrade u Županijskoj ulici u Osijeku počinitelji su tjelesno napali 25-godišnjaka zadavši mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu‘‘, izvijestili su iz Policijske uprave osječko-baranjske, piše Jutarnji list.

image

Privođenje osumnjičenih za ubojstvo mladića

Ivan Perić/Cropix

Obdukcija

Dodali su da je očevid obavljen na mjestu događaja kao i nad počiniteljima, dok je nad tijelom 25-godišnjaka po nalogu zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Osijeku izvršena obdukcija u Kliničkom bolničkom centru Osijek na Odjelu za patologiju i sudsku medicinu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesene su odgovarajuće kaznene prijave dok su počinitelji privedeni pritvorskom nadzorniku.

Ubrzo nakon policijske kriminalističke obrade osumnjičeni trojac priveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku gdje su ispitani. Jesu li iznosili obranu i kako su se branili, nije bilo moguće doznati. No sve je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave za ubojstvo i zahtjevom istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku za određivanje istražnog zatvora za troje osumnjičenih za ovo brutalno ubojstvo.

image

Privođenje osumnjičenih za ubojstvo mladića

Ivan Perić/Cropix
image

Privođenje osumnjičenih za ubojstvo mladića

Ivan Perić/Cropix

Motivi i sve okolnosti događaja još nisu u potpunosti poznati, no prema dosadašnjim informacijama koje smo uspjeli dobiti, 25-godišnjak, 38-godišnjak i 39-godišnjakinja žrtvu su pretukli u dvorišnom stanu zgrade u Županijskoj 10 u središtu Osijeka, a nakon toga su ga iznijeli iz stana i njegovo tijelo ostavili na travi u dvorištu. Tamo ga je u utorak ujutro, oko 8 sati, našao poštar, koji je potom pozvao policiju.

Cipelarili do smrti

Na mladiću su bile vidljive teške ozljede u predjelu glave, a naknadno je u bolnici ustanovljeno da je imao i teške ozljede u predjelu abdomena. Drugim riječima, doslovno su ga brutalno i do smrti iscipelarili. Svemu je, pak, prethodila velika svađa, no zasad nije poznato što ju je konkretno izazvalo i zašto je troje navalilo na jednoga.

Riječ je o državnom stanu u koji je ova ekipa ušla prije mjesec i pol dana i od tad su ondje gotovo svakodnevno boravili te noćili. Stan je već nekoliko godina mjesto gdje se okupljaju takva i slična društva.

image

Privođenje osumnjičenih za ubojstvo mladića

Ivan Perić/Cropix
image

Privođenje osumnjičenih za ubojstvo mladića

Ivan Perić/Cropix

Stanari zgrade u čijem je dvorištu nađeno tijelo još u utorak su nam rekli kako su nekoliko puta prijavljivali policiji da se u dvorišnom stanu skuplja sumnjiva ekipa, koja je ondje provalila. Često su iz stana čuli galamu, svađu, glasno pjevanje, a po svemu sudeći, takvom ponašanju najčešće je kumovao alkohol. No očito nitko od nadležnih ništa nije poduzeo.

U kakvom je odnosu, pak, osumnjičeni trojac bio s ubijenim 25-godišnjakom još nije poznato, ali zna se da su svi četvero često boravili u tom stanu i družili se.

27. travanj 2024 23:32