StoryEditorOCM
Crna kronikašumskom stazom...

Stonska policija uhitila trojicu muškaraca

Piše DV
18. listopada 2023. - 14:48

Stonski policajci u nedjelju navečer zatekli su tri muške osobe u blizini granične crte. Kako su posumnjali na nezakoniti prelazak državne granice, policija je svu trojicu muškaraca uhitila i dovela u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Kako su priopćili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 46-godišnji državljanin RH i 27-godišnji državljanin BiH, prema prethodnom dogovoru i iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, šumskom stazom uveli stranog državljanina iz pravca BiH, iako su znali da se radi o stranom državljaninu koji ne ispunjava uvjete za ulazak i boravak na području RH. Nakon što su ušli u RH, namjeravali su ga predati trećoj osobi koja ga je trebala prebaciti u zapadnoeuropske zemlje.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, državljanin RH i državljanin BiH su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranom državljaninu postupilo sukladno Zakonu o strancima.

02. svibanj 2024 10:53