StoryEditorOCM
Crna kronikaKRIMINALISTIČKA ISTRAGA OTKRILA

Stonjanin nedozvoljeno posjedovao oružje i antičke amfore

Piše DV
7. siječnja 2020. - 13:17
Inspektori Kriminalističke policije PU dubrovačko- neretvanske i službenici Policijske postaje Ston dovršili su kriminalističko istraživanje i Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku prijavili mještanina (63) naselja Tomislavovac u općini Ston zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Također, osnovano se sumnja da je Stonjanin počinio i kazneno djelo nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova te prisvajanja kulturnog dobra.

Naime, u njegovoj obiteljskoj kući je pretragom 3. siječnja uz sudski nalog pronađeno ukupno pet oštećenih glinenih posuda nalik na amfore antičkog podrijetla. Također, pronađeni su jedna poluautomatska puška s tromblonskim nastavkom i dvije lovačke puške kao i 75 komada streljiva za koje oružje nije posjedovao potrebna odobrenja nadležnih.

Pronađene amfore te oružje i streljivo uz potvrdu su oduzeti, a epilog kriminalističke istrage uslijedit će pred dubrovačkim Općinskim sudom.
26. travanj 2024 16:16