StoryEditorOCM
Crna kronikaInformatički osviješten i priveden

Radio u butizi, okoristio se karticama: Putem aplikacije za daljinsko upravljanje pronevjerio tisuće eura

Piše DV
17. siječnja 2024. - 12:04

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 25-godišnji hrvatski državljanin se sumnjiči za kazneno djelo pronevjere preko 13 tisuća eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, od početka siječnja do sredine veljače 2023. godine, kao zaposlenik uslužne trgovine u Dubrovniku odgovoran za prodaju i naplatu proizvoda koje trgovina nudi, te pohranu gotovine u blagajnu i sef trgovine, uz pomoć za sada nepoznate osobe, neovlašteno izvršio 343 ručne kartične transakcije.

Utvrđeno je kako je osumnjičeni, koristeći aplikacije za daljinsko upravljanje i administratorske lozinke koje je dobio od spomenute nepoznate osobe, usluge i proizvode koji se prodaju u trgovini, najčešće novčane bonove, kroz prodajni sustav trgovine provlačio kao artikle koji su plaćeni kartično pri čemu je unosio izmišljene brojeve bankovnih kartica, a koje trgovina kasnije nije mogla naplatiti.

Osumnjičeni je dio tako dobivenog gotovinskog novca zadržavao za sebe, a novčane bonove je prodavao ili koristio za klađenje.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku u redovnoj zakonskoj proceduri

 

 

26. travanj 2024 16:06