StoryEditorOCM
Crna kronikaIspraznio je sebi špage

Najveća novčana kazna izrečena je 42-godišnjaku, nije imao vozačku kod sebe, a nije to jedino što je napravio

Piše K. F.
12. kolovoza 2024. - 15:21

U tjednom izvješću za promet Policijske uprave dubrovačko-neretvanske navodi se kako je najveća novčana kazna u iznosu od 3.590,00 eura izrečena je 42-godišnjaku koji je u petak, 9. kolovoza u večernjim satima u Pločama upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozač kod sebe nije imao prometnu dozvolu, odbio je testirati se na prisutnost droga ili lijekova u organizmu. Policijski službenici su daljnjim provjerama utvrdili kako je mopedu isteklo važenje prometne dozvole, kao i polica obaveznog osiguranja. Mopedist je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 3.590,00 eura uz određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. 

Prema podacima PU dubrovačko-neretvanske u proteklom tjednu na području ove Policijske uprave zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, a jedanaest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno deset prometnih nesreća. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1214 represivnih mjera: 574 osoba sankcionirano je zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 44 mjere su poduzete prema onima koji nisu koristili sigurnosni pojas. Među ostalim, 19 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

16. rujan 2024 21:17