StoryEditorOCM
Crna kronikaIsključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije

Mortus pjan s 2,29 alkohola, 45-godišnji recidivist vozio goste na aerodrom

Piše L. V.
4. srpnja 2024. - 13:18

Jučer, 3. srpnja, oko 11,30 sati prilikom nadzora prometa u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj policijski službenici Postaje granične policije Gruda uočili su osobno vozilo s taxi oznakama dubrovačkih registarskih oznaka koje se kretalo u smjeru Cavtata i pri tom krivudalo kolnikom - navode iz PU Dubrovačko-neretvanske. Zaustavili su ga i provjerom utvrdili da je vozač 45-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Vozača su alkotestirali i utvrdili da je vozeći putnike u Zračnu luku, imao 2,29 g/kg alkohola u krvi.

Isključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega će je odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem.  

   

 UPRAVLJANJE VOZILOM POD UTJECAJEM ALKOHOLA I/ILI DROGA

 

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

 

ODBIJANJE TESTIRANJA NA ALKOHOL I DROGE JE KAŽNJIVO

 

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva  alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili  urina radi analize i to novčanom kaznom  od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

06. srpanj 2024 15:18