StoryEditorOCM
Crna kronikaNESREĆA SA SMRTNIM ISHODOM

Evo što je Državno odvjetništvo odlučilo nakon saslušanja ekonomista iz Splita koji je autom uletio u more u Prapratnom

Piše Ahmet Kalajdžić
21. ožujka 2023. - 15:09

-Prema odredbama Zakona o kaznenom postupku nema osnova za predlaganje istražnog zatvora osumnjičeniku. Osumnjičeni vozač BMW-a splitskih registracija je Splićanin i državljanin Republike Hrvatske, rođen 1976. godine i po zanimanju je diplomirani ekonomist i u ŽDO Dubrovnik je iznio svoju obranu- rekla nam je to dežurna zamjenica dubrovačkog županijskog državnog odvjetnika Katija Kristović koja je ispitala osumnjičenog splitskog vozača koji se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom prilikom slijetanja osobnog vozila marke BMW u more s platoa trajektnog pristaništa u Prapratnom na Pelješcu.

Inače, neslužbeno smo doznali kako je osumnjičeni splitski vozač I.B. (47) jučer nakon uhićenja zbog osnovane sumnje da je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, predan pritvorskom nadzorniku te je prenoćio u ćeliji Villa Palme, odnosno sjedištu dubrovačke Policijske uprave. Danas oko 13,30 sati priveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku a, kako nema osnova za predlaganje istražnog zatvora, to znači da ga policija neće ni dovoditi dežurnom sucu istrage odnosno u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda te da će se osumnjičenik u daljnjem tijeku pravosudnog postupka braniti sa slobode.

Podsjetimo kako je u teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo u nedjelju 19. ožujka u uvečer, oko 22,45 sati, život izgubila suvozačica, inače ruska pravnica Polina Golubeva koja, kako smo doznali nije bila vezana sigurnosnim pojasom. Vozeći iz smjera Dubrovnika prema Splitu vozač BMW-a je, umjesto na pristupnu cestu Pelješkom mostu, skrenuo prema Prapratnom i trajektnoj luci te je bez zaustavljanja, brzom vožnjom s automobilom završio u moru. U krvi vozača je izmjeren 0,81 promil alkohola, a on i dvoje putnika su preživjeli. No, nisu uspjeli spasiti svoju prijateljicu iz vozila. Neslužbeno, pretpostavlja se da je zbog nevezivanja sigurnosnim pojasom suvozačica pri slijetanju vozila u more pristaništa u Prapratnom udarila u vjetrobransko staklo te privremeno izgubila svijest, što je uticalo da izgubi život u stravičnoj nesreći. Inače, podsjetimo i na okolnost da je do te nesreće je na udaljenosti od samo 50 metara, samo sedam mjeseci nakon što je slijetanjem osobnog vozila u more, život izgubio 27-godišnji državljanin Indije.

10. lipanj 2023 16:44