StoryEditorOCM
Crna kronikaLJUTIT ZBOG ČEKANJA

Drama u Zagrebu! Žena umrla dok je čekala hitnu, sin im prijetio smrću: "Nije mi problem nikoga odležati." Oglasila se i policija

Piše DV
28. travnja 2023. - 10:21

Prava drama odvijala se jučer oko 4:30 u privatnoj kući u Kašini na periferiji Zagreba. Muškarac je zbog majke koja je bila u teškom stanju pozvao hitnu pomoć i rekao da je boli u prsima i da otežano diše. Prema dosadašnjim informacijama, od njegova poziva do dolaska ekipe prošlo je oko 40 minuta, a nesretna je žena u međuvremenu preminula, donosi Dnevnik.hr.

Njezin sin tada je navodno počeo prijetiti djelatnicima hitne, ljutit zbog dugog čekanja pomoći. ‘‘Nije mi problem nikoga odležati u zatvoru‘‘, vikao je djelatnicima hitne.  Tim hitne počeo je oživljavanje žene, a vozač je otišao u kombi po kovčeg za reanimaciju. Kada se vratio, učinilo mu se da sin ima pištolj u ruci. Djelatnici su se iz te situacije izvukli tako da su transportirali preminulu pacijenticu u bolnicu. Nazvali su policiju i sve prijavili.

Neslužbeno doznaju kako je policija u domu muškarca doista pronašla pištolj koji je on legalno posjedovao. Pištolj je prilikom dolaska policije bio uredno zaključan u posebnom ormariću, a policajci su zaključili da nema elemenata kaznenog djela. 

O svemu su se kasno poslijepodne oglasili i iz zagrebačke policije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici postupali su temeljem dojave u 4:45 da djelatnici Hitne medicinske pomoći u kući na području Sesveta, u Kašini, reanimiraju 78-godišnjakinju te da im njezin sin prijeti.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici zajedno s kolegama iz Jedinice specijalne i interventne policije zbog početne informacije jednog od članova ekipe Hitne medicinske pomoći koji je naveo kako član obitelj drži nešto crno u rukama za što misli da je oružje.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 51-godišnji sin žene kojoj su djelatnici pružali hitnu medicinsku pomoć njima uputio verbalne prijetnje te da je u rukama držao svoju torbicu, a ne oružje.

 

Kasnije obavljenim razgovorom s 51-godišnjakom opisao je da je bio u posebno emocionalnom stanju zbog cjelokupne situacije. Svjesna specifičnosti samog događaja, ekipa Hitne medicinske pomoći nije željela podnijeti prijedlog za kazneni progon protiv njega u smislu izrečenih verbalnih prijetnji.

U konačnici, 51-godišnjak zakonito posjeduje vatreno oružje za koje je provjerama na njegovoj adresi potvrđeno da ga uredno drži zaključano u metalnom ormaru, piše Dnevnik.hr.

Preventivno, oduzeto mu je navedeno legalno oružje temeljem članka 49. st. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će protiv njega biti pokrenut upravni postupak."

O cijelom se slučaju oglasila i udruga Hitna uživo 194, u kojoj upozoravaju da je hitna medicinska služba jedina žurna služba čiji djelatnici nemaju beneficirani radni staž. 

23. travanj 2024 21:55