StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA |

ZIGA ZAGA, ZIGA ZAGA, ZNA SE TKO JE OVDJE GAZDA Sjanom obranom krenuli u obranu naslova. Za prikazano u Poljudu, Bellevue, sjedi pet!

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2021. - 14:00

Bellevue je osvojio prvi od dva turnira Prve 'B' lige. Pet utakmica je odigrao u splitskom Poljudu, i ostvario pet pobjeda za ocjenu pet. Momčad trenera Marka Ivekovića u finalu je s 9:5 dobila Osijek, kojeg je svladala i na startu, u 1. kolu natjecanja u skupini 'A', tad s 8:1. Između dvije pobjede protiv osječkog sastava dubrovački je svladao Zagreb i Pulu u skupini, te Sisciu u polufinalu, a kad se sve zbroji pogodak razlika 65:26, plus 39 razlike!

Nikola Ljepava s tri pogotka bio je prvi strijelac Bellevuea, Maro Banić je postigao dva, a Tiho Vranješ, Josef Hrošik, Nikola Šimunović i Leo Bogdanović po jedan. Pavo Ljepopio je zaustavio 9 od 14 udaraca Osijeka u okvir gola...

Dvojac najiskusnijih, Hrošik i Vranješ su pogađali za 2:0, nakon toga je Ljepava s dva pogotka odveo Bellevue početkom druge četvrtine do 4:0. Nakon sjajnog otvaranja, a s obzirom na vrlo dobru igru u obrani svih, više se nije postavljalo pitanje tko će slaviti u Splitu. Bilo je potom 5:1, 6:2, 8:4, pa i 9:4..

Protiv Osijeka su za Bellevue još igrali Petar Pejić, Boris Ivaniš, Nikola Sršen, Luka Vrdoljak, Josip Tolja, Marko Puljić i Antun Knez. Potonji se izmjenjivao na vratima s Ljepopiom. Ne zna se tko je bio bolji. Ljepopio je zaustavio 42 od 60 udaraca, a Knez 30 od 38. Ukupno su zaustavili 72 od 98 udaraca. Uspješnost čak 73,5 posto! Još jedan statistički podatak 'bode oči' - Bellevue je imao 31 put igrača manje, a primio je samo četiri pogotka!

Za dubrovački sastav su na turniru u Splitu još igrali Franko Peruzović, Josip Tolja, Đino Franić i Maroje Ursić.  

Gusar za razliku od Bellevuea nije bio isto tako uspješan nakon natjecanja u skupini. Poraz u polufinalu s 13:12 od Osijeka, a na kraju s 11:8 u utakmici za treće mjesto od Siscie, koju su u skupini svladali sa 16:12. Gusar je bolje otvorio utakmicu za treće mjesto. Vodio, ali...

Župski prvo'be'ligaš je utakmicu za treće mjesto pod vodstvom trenera Lovra Vidosavljevića Vučića igrao u sastavu: Petar Grbić, Mak Meco, Ivan Jurić (3), Toni Paskojević (1), Zvonimir Perić, Ivan Špetić, Krešo Marić (1), Nikola Pavličević (2), Maroje Vidosavljević Vučić, Patrik Kolak, Antonio Marić, Mario Šopar, Stijepo Matić i Dorian Raguž (1).

U utakmici za peto mjesto Zagreb je s 8:7 dobio Delfin, dok je Pula posljednja, sedma.

Bellevue, koji je bio prvak zadnje tri sezone, tako je osvojio osam bodova u Splitu na prvom turniru, Osijek drugi turnir dočekuje sa 7 bodova, Siscia sa 6, Gusar s 5, Zagreb sa 4, Delfin s 3, a Pula s 2 boda. Na drugom turniru će također pobjednik dobiti osam bodova, drugi sedam, itd. Potom, kad se sve zbroji učinak s oba turniura, znat će se tko je prvak Prve 'B' lige 2021. godine.

01. svibanj 2024 17:09