StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA

Vodeći popadali u Gružu: Gusar je prvi zaustavio Sisciu ove sezone, a potom je to isto Zagrebu napravio Bellevue

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2022. - 23:36

Gusar je dobio Sisciu 11:7, a potom je u Gružu Bellevue bio bolji od Zagreba 10:8, Siscija i Zagreb su upisali prve poraze, u prethodna tri kola su bili bez greške. Ni POŠK 1937. se više ne može pohvaliti sa stopostotnim učinkom. Odigrao je bez pobjednika, 12:12, s Galebom MR u Makarskoj, te je sad pet sastava u vrhu u jedan bod razlike (POŠK 1937. 10 bodova, a Bellevue, Siscia, Jadran Kostrena i Zagreb s po 9 bodova), potom su tri sastava s polovičnim učinkom (dvije pobjede i dva poraza), a to su Gusar, Opatija LRH i Osijek, nakon toga ide Galeb MR s 4 boda, Crikvenica s 3, dok su na zadnja dva mjesta Delfin i Pula bez boda.

Redom, u Gružu su prvo igrali Gusar i Siscia. Gosti su dobili prvu četvvrtinu s 3:2, vodili nakon druge četvrtine s pogotkom  razlike (5:4), a u nastavku postigli sedam pogodaka - 7:2 za momčad trenera Lovra Vidosavljevića Vučića. Jure Jarak s tri pogotka je bio prvi strijelac Gusara za kojeg su Maroje Vidosavljević Vučić i Dorian Raguž postigli po dva pogotka, a po jedan Ivan Jurić i Toni Sambrailo, Petar Sambrailo je imao 11 obrana.

image

Gusar (Mlini)

Tonči Vlašić
image

Damir Vincek, trener Siscie

Tonči Vlašić
image

Gusar - Siscia 11:7

Tonči Vlašić
image

Gusar - Siscia 11:7

Tonči Vlašić

I Bellevue je protiv Zagreba izgubio prvu četvrtinu s 3:2, na poluvremenu imao pogodak zaostatka (3:4), a u nastavku postigao sedam pogodaka (7:4, 3:2 i 4:2 zadnje dvije četvrtine). Pet minuta prije kraja bio je 7:7, potom 3:0 Bellevuea. Veterani, Josef Hrošik s četiri i Tiho Vranješ s tri pogotka prvi strijelci dubrovačkog prvo'be'ligaša, Emilio Tullio je postigao dva, a Leo Bogdanović jedan pogodak. Toni Rozić je na vratima Bellevuea imao osam obrana.

U 5. kolu Bellevue je gost Siscie, a Jadran Kostrena čeka Gusara.

06. svibanj 2024 12:24