StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Treneri dobili, igrači izgubili u tri posljednje utakmice 2. kola skupine ‘B‘, evo tko je na vrhu poretka

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2022. - 22:19
Elvis Fatović i Sandro Sukno na Final 8 europske Lige prvaka u Beogradu početkom lipnja 2022. godineTonči Vlašić/

Sandro Sukno i Elvis Fatović su upisali pobjede, Nikša Dobud, Marko Macan i Hrvoje Benić poraze. To je ukratko učinak djece Gruža u posljednje tri utakmice 2. kola skupine ‘A‘ europske Lige prvaka. U prvoj pobjeda Olympiacosa u Tbilisiju protiv Dinama gdje su Marko Bijač i Andro Bušlje upisali uspjeh.

Sukno je s PRO Reccom dobio s 13:9 Jadrana usred Splita, Dobud nije u ogledu protiv kluba iz kojeg je došao u Poljud uspio zatresti mrežu, nije ni dobio pravu loptu. Zaradio je nekoliko isključenja. Prvak Europe je ogled otvorio s 3:0, Jadran je dva puta u početku bio na pogodak zaostatka, ali PRO Recco je i bez Gonzala Echeniquea i Pietra Figliolia koplje ispred hrvatskog doprvaka.

WASPO 98 Hannover je poražen 13:12 u Kragujevcu od Radničkog. Macan i Benić su poveli s 1:0, izjednačili na 3:3, ali nakon četiri pogotka u nizu domaćina nisu više uspjeli izaći iz minusa. Bilo je 13:9 za Radnički. Njemački prvak je posljednji pogodak postigao osam sekundi prije kraja. Benić je postigao tri pogotka.

Zodiac CNA Barceloneta je s 11:7 dobila u Grčkoj NC Vouliagmeni. Prvi strijelac Fatovićeve momčadi bio je Felipe Perrone s tri pogotka.

Poredak: 1. Olympiacos 6 bodova, 2. Zodiac CNA Barceloneta 6 bodova, 3. Radnički 4 boda, 4. PRO Recco 3 boda, 5. Jadran 3 boda, 6. NC Vouliagmeni 1 bod, 7. WASPO 98 Hannover bez boda, 8. Dinamo Tbilisi bez boda.

U 3. kolu, u utorak, 13. prosinca, Nikša Dobud (Jadran Split) dočekuje Marka Bijača i Andra Bušlju (Olympiacos), Elvis Fatović (Zodiac CNA Barceloneta) dočekuje Marka Macana i Hrvoja Benića (WASPO 98 Hannover). Sandro Sukno (PRO Recco) je domaćin Radničkom iz Kragujevca. Još igraju NC Vouliagmeni – Dinamo Tbilisi.

EUROPSKA SRIJEDA U GRUŽU

Utakmice 2. kola u skupini ‘B‘ europske Lige prvaka igraju se u srijedu, 30. studenog. Jug Adriatic osiguranje dočekuje CN Marseille. Početak utakmice u Gružu je u 19 sati. Još se sastaju: Sabadell - Spandau 04, Novi Beograd - OSC, te AN Brescia - Ferencvaros.

Podsjetnik na rezultate 1. kola: Jug AO - AN Brescia 8:13, CN Marseille - OSC 10:10, Spandau 04 - Novi Beograd 5:16, te Sabadell - Ferencvaros 7:10.

24. travanj 2024 17:40