StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Šou Dubrovčana, Vlaho Pavlić potopio Španjolsku te donio prve bodove Hrvatskoj!

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2024. - 21:26

Riječanin Viktor Tončinić, član Primorja Erste banka, pogodio je za 1:0 vodstvo Hrvatske protiv Španjolske u 2. kolu skupine ‘A’ Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se igra u Bugarskoj, a zatim je uslijedio neviđeni šou Dubrovčana, dvojice igrača Jug Adriatic osiguranja, prvenstveno Vlaha Pavlića, koji je pogađao za 2:0, 3:0, 4:3, 5:5, 6:6 i 9:8, dok je Maro Šušić bio strijelac za 7:6 i 8:7. Tim rezultatom se ušlo u zadnju četvrtinu.

I tu Pavlić nije stao, četiri i pol minute do kraja pogodio je iz vanka za 10:9. Njegov sedmi pogodak. Potom je prekinut niz Dubrovčana, ali najvažnije, nastavljen je niz Hrvatske: Dominik Obuljen, član zagrebačke Mladosti, naciljao je za konačnih 11:9.

Hrvatska je nakon 9:10 poraza od Mađarske u 1. kolu (suparnik je napravio 3:0 na kraju, za pobjedu pogodio sekundu prije kraja), sad slavila protiv Španjolske, koja je na startu bila s 8:6 bolja od Crne Gore. Danas je Mađarska ostvarila drugu pobjedu, a Crna Gora doživjela drugi poraz (13:9).

U zadnjem kolu, u utorak, 3. rujna, igraju Hrvatska i Crna Gora, te Mađarska i Španjolska. Dva najbolja u skupini će izravno u četvrtfinale, a našima bilo koja pobjeda u zadnjem kolu to donosi bez obzira na rezultat druge utakmice jer u eventualnom krugu s Mađarskom i Španjolskom ima pozitivnu pogodak razliku.  

Ali, povratak na prvu pobjedu i prve bodove, te čak sedam pogodaka Pavlića za Hrvatsku u kojoj je pomoćnik izbornika Igor Računica, a za koju su protiv Španjolske, osim Šušića, dvostrukog strijelca, od Jugaša igrali još Mauro Prkoča i Ivuša Burđelez.

image

Vlaho Pavlić (Hrvatska)

European Aquatics/
image

Maro Šušić (Hrvatska)

European Aquatics/
19. rujan 2024 18:14