StoryEditorOCM
VaterpoloUSPJEH ŽUPLJANA |

ŠESTICA NIKOLE PAVLIČEVIĆA PROTIV SISČANA Gusar slavio u svom prvo‘be‘ligaškom debiju

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2021. - 21:13

Nakon što je Bellevue, branitelj naslova, nastup u skupini 'A' počeio pobjedom, svladao Osijek s 8:1, uspješan je u skupini 'B' bio i drugi prvo'be'ligaš iz Dubrovačko-neretvanske županije - Gusar iz Mlina, koji je u splitskom Poljudu, domaćinu prvog od dva turnira sezone, svladao sisačku Sisciu sa 16:12.

Momčad trenera Lovra Vidosavljevića Vučića nanizala je četiri pogotka za vodstvo 5:2, na poluvremenu je vodila s 8:4, u trećoj četvrtini imala šest pogodaka viška (10:4 i 12:6)...

Gusar je u svom debiju među prvo'be'ligašima igrao u sastavu: Petar Grbić (7 obrana), Stijepo Matić, Ivan Jurić (2), Toni Paskojević (2), Zvonimir Perić (2), Ivan Špetić (2), Krešo Matić, Nikola Pavličević (6), Maroje Vidosavljević Vučić, Patrik Kolak (1), Tomo Petrović, Mario Šopar, Antonio Marić i Dorian Raguž (1).

U skupini 'A' su uz Bellevue i Osijek još Pula i Zagreb (Zagreb je u drugoj utakmici kola s 23:3 nadigrao Pulu), dok je Delfin, posljednji treći sudionik skupine 'B', bio slobodan u 1. kolu.

U petak, 12. ožujka, Bellevue igra sa Zagrebom, te Pulom, a Gusar s Delfinom, dok je u 3. kolu slobodan. Po dva najbolja svake skupine razigravat će u nastavku turnira za poredak od 1. do 4. mjesta, a ostali za poredak od 5. do 7. mjesta.

Na svakom turniru prvoplasirana momčad će dobiti 8 bodova, drugoplasirana 7 bodova, trećeplasirana 6 bodova, četvrtoplasirana 5 bodova, petoplasirana 4 boda, šestoplasirana 3 boda, te sedmoplasirana 2 boda. Zbroj bodova s oba turnira odredit će konačan poredak.

Prvi turnir u Splitu završava u nedjelju, 14. ožujka. 

01. svibanj 2024 20:56