StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Samu utakmicu je bilo najlakši za odraditi. Ali ona muka prije... jedan, peti, sedamnaesti sastanak, neprospavane noći, ‘reži‘...

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2024. - 16:29

ČETVRTFINALNI DAN

Srijeda, 7. kolovoza: Hrvatska - Španjolska 10:8, još igraju, od 15.35 sati: Grčka - Srbija, 19 sati: Australija - SAD, 20.35 sati: Italija - Mađarska

U polufinalu, u petak, 9. kolovoza, Hrvatska - pobjednik Italija/Mađarska, te pobjednik Grčka/Srbija - pobjednik Australija/SAD.

Bio sam nervozan, neću lagati. Rekao sam milijun puta dok budem imao taj adrenalin u sebi, sjedit ću na ovoj klupi. Kad to više ne budem imao, tad će završiti moj trenerski posao. Prije svega, čestitam momcima i mojim kolegama, stožeru na briljantnoj utakmici - rekao je naš izbornik Ivica Tucak nakon 10:8 pobjede protiv Španjolske, te plasmana u polufinale Olimpšijskih igara.

Tucku su ovo treće Olimpijske igre, na sve tri je s Hrvatskom igrao četvrtfinale. Dobio je prvo u Riju protiv Crne Gore, nije drugo u Tokiju protiv Mađarske, a sad je opet slavio i to u utakmici u koju je ušao kao četvrti iz skupine ‘A‘, dva dana nakon potopa protiv SAD-a, a suparnik jedina reprezentacija koja je dobila sve utakmice u skupini, koja je dobila zadnja dva ogleda, koju smo samo jednom dobili u šest ogleda na Olimpijskim igrama.

image

Ivica Tucak

Tom Dubravec/Cropix

- I da vam kažem, samu utakmicu je bilo najlakši za odraditi. Ali ona muka prije, preispitivanje jesmo li mi ti nakon svega što smo napravili... Jedan, peti, sedamnaesti sastanak, neprospavane noći, ‘reži‘ utakmice, ali to se isplatilo. To je moj križ koji u životu nosim, moram ići težim putem. Zašto je ovakav, to samo "On‘ gore zna. Ali ja znam da mi na tom putu možemo uspjeti jer ovdje smo došli uzeti zlato! - istaknuo je Tucak. 

Hrvatska je u polufinalu, a za finale će igrati protiv boljeg iz posljednjeg četvrtfinala, ogleda Italije i Mađarske.

20. rujan 2024 00:12