StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA

Prvak pao nakon 742 dana: naš dvojac izgubio kod sastava koji i dalje imaju stopostotni učinak, a u idućem kolu dočekuju sastave koji imaju stopostotan učinak

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2022. - 21:14

Nisu bili uspješni ni Bellevue, ni Gusar u 3. kolu Prve 'B' lige. Bellevue je bio gost POŠK-a 1937. – poraz 9:7, Gusar je bio gost Zagreba – poraz 14:9. Bellevue nakon dvije pobjede prvi poraz, Gusar nakon pobjede dva poraza.

Mauro Prkoča i Mavro Farčić su bili prvi strijelci Bellevuea, postigli su po dva pogotka, Josef Hrošik, Marko Buconić i Maro Šimunović po jedan. Bellevue nije bio niti jednom u vodstvu, samo je jednom uspio izaći iz minusa kad je s dva pogotka za redom izjednačio na 3:3. POŠK 1937. je nakon toga serijom 3:0 prvi put imao plus tri, drugi put početkom posljednje četvrtine (8:5). Bellevue se minutu i 29 sekundi prije kraja približio na pogodak zaostatka, Pavo Ljepopio je 17 sekundi poslije obranio peterac, ali domaćin je 55 sekundi do kraja postigao deveti pogodak, te se i dalje može pohvaliti kako ima stopostotan učinak.

PORAZ NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE

Bellevue, aktualni prvak, najuspješniji klub Prve 'B' lige, upisao je poraz nakon 742 dana, nije znao za njega od 7. ožujka 2020. godine kad je u Sisku izgubio od Siscie s 13:10.

Gusar je u nastavku ublažio poraz nakon što je na poluvremenu Zagreb imao vodstvo 9:2. Ivan Špetić s tri pogotka, Ivan Jurić i Toni Paskojević s dva, te Maroje Vidosavljević Vučić i Toni Sambrailo bili su strijelci za župskog prvo'be'ligaša.

U 4. kolu, 26. ožujka, stiže vodeći dvojac u Gruž: Gusar dočekuje Sisciu, a Bellevue je domaćin Zagrebu. Siscia, Zagreb i POŠK 1937. imaju svih 9 bodova, Osijek, Bellevue i Jadran iz Kostrene po 6 bodova, Gusar, Galeb MR i Opatija po 3 boda, dok su bez boda Crikvenica, Delfin i Pula.

06. svibanj 2024 09:16