StoryEditorOCM
VaterpoloGUŽVA JE U GRUŽU

Poznati četvrtfinalisti Toma, ide dobro domaćinu, u igri za zlato su i KPK, i Cavtat. Zbog feste se Jugovi seniori pripremaju za dolazak Zvezde izvan grada

Piše Tonči Vlašić
4. travnja 2024. - 21:16

Poznati su četvrtfinalisti turnira Tomo, u uzrastu do 12 godina pobjednik Colegio Brains – Jadran Split će u polufinalu na pobjednika Primorac Kotor – KPK, a u donjem dijelu ždrijeba križat će se pobjednici ogleda Jug Adriatic osiguranje – Mladost Bijela i Aquatic Verde – Zodiac CNA Barceloneta. Četvrtfinala su na rasporedu u petak, 5. travnja. Mali Kapekaši igraju u Gružu od 17 sati, a Jugaši nakon njih, od 17.45 sati.

U turniru za igrače do 14 godina ‘križaju’ se četvrtfinala Šabac Elixir – Medveščak i Jug Adriatic osiguranje – Palanuotto Salerno, te Cavtat – HAVK Mladost i Jadran Herceg Novi - Jadran Split. Jugaši će u borbu za polufinale u petak, 5. travnja, od 20 sati, a Cavtat kreće po isto 45 minuta poslije domaćina.

I dok su mališani zauzeli Gruž, seniori Jug Adriatic osiguranja su u Makarskoj. Krenuli su u ponedjeljak, kad je počela vaterpolska festa u hramu vaterpola, koja je okupila rekordan broj sudionika, i bit će u domu Galeba Makarska rivijera do subote, 6. travnja. Potom se vraćaju doma.

U nedjelju, 7. travnja završava Tomo, finala su navečer, turnira do 12 godina u 17 sati, turnira do 14 godina od 19.30 sati, a u utorak, 9. travnja, od 20 sati opet će Toni Popadić, Maro Joković i ostali biti u glavnim ulogama u Gružu. Čeka ih prvo poluvrijeme četvrtfinala Eurocupa protiv beogradske Crvene zvezde. Uzvrat je 18 dana poslije, u subotu, 27. travnja, u Beogradu.

Uspjeh donosi nastup na završnom turniru. Final four Eurocupa igra se 17. i 18. svibnja.

Televizija neće izravno prenositi ogled Jugaša i Zvezdaša iz Gruža. Hoće li uzvrat biti na malim ekranima, još se ne zna. Europa je Jugašima prilika za novi trofej, ali, pišu srpski mediji, i Crvena zvezda vidi svoju priliku, pogotovo jer je domaćin uzvratne utakmice.

image

Jugovi aduti - svjetsko zlato i europsko srebro Marko Žuvela i europsko zlato i svjetska bronca Sergi Cabanas

Tonči Vlašić/

Ogled Jug Adriatic osiguranja i Crvene zvezde bi trebala biti super zanimljiva utakmica. I jedni, i drugi su izbacili u osmini finala Mađare. Jugaši branitelja naslova, A-Hid Vasas Plaket, i to unatoč problemima koje su imali, pogotovo s vratarima (Vjeko Kobešćak nije mogao u prvoj utakmici računati ni na Tonija Popadića, ni na Ivana Jurišića, te je debi u Europi imao 18-godišnji Nikša Brzica), dok je Crvena zvezda u dvije utakmice bila uspješnija od BVSC-a.

Popadić je branio protiv A-Hid Vasas Plaket u uzvratu u Budimpešti kad je isključen Franko Lazić zbog čega će propustiti prvo četvrtfinale protiv Crvene zvezde. 

27. travanj 2024 03:19