StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Povijest moga grada! Ponos Dubrovnika: Loren Fatović, Marko Bijač, Toni Popadić, Marko Žuvela i Maro Joković!

Piše Tonči Vlašić
11. kolovoza 2024. - 16:14
Povijest dubrovačkog sporta - olimpijski doprvaci iz Pariza 2024. godine: Loren Fatović, Marko Bijač, Toni Popadić, Marko Žuvela i Maro JokovićTonči Vlašić/

Nisu naši skakali od sreće na pobjedničkom postolju, tako je to, uvijek slave zlatni te osvajači bronce, koji su ostvarili pobjedu na kraju. Srbija je dobila finale, SAD utakmicu za treće mjesto. Mi smo izgubili finale, te smo drugi, Ali, to srebro, koje je oko vrata naših, novi je uspjeh hrvatskog vaterpola i sporta.

I opet, po tko zna koji put, djeca Gruža su doprinijela tom uspjehu. Marko Bijač, Loren Fatović, Maro Joković, Marko Žuvela i Toni Popadić. Poredali smo ih kako su u zapisniku, Bijač je u kapici s brojem 1, Loren 3, Joković 5, Žuvela 8, te Popadić 13.

I pod dobrom starom običaju nakon svečanog proglašenja, stat će djeca Gruža sa strane, te slikati se za povijest dubrovačkog sporta. Jokoviću su ovo bile pete Igre, te treća medalja. Prvo je osvojio zlato u Londonu 2012., a četiri godine poslije srebro u Riju. Bijaču treće Igre, a drugo srebro (Rio i Pariz). Lorenu druge Igre, a prva medalja, a Žuvela i Popadić će debi na najvećem svjetskom natjecanju pamtiti po medalji.

Oni su sportski ponos Dubrovnika!

Glavu gore! Srebro je veliki uspjeh.

Bravo!

19. rujan 2024 12:03