StoryEditorOCM
VaterpoloPOČELO JE, POČELO

Potopljen Dinamo u Gružu, Vlaho bez straha, kapetan se ispričao, pa se naljutio, a najstariji je čudo!

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2024. - 20:02

1. KOLO

Jug Adriatic osiguranje – Dinamo Bukurešt 15:8

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Boudramis (Grčka) I Dervieux (Francuska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Burđelez (1), Djerković (1), Zvono, Joković (3), Pavlić (2), Mozara, Cabanas (2), Kržić (3), Burić (1), Herceg, Žuvela (2), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.

DINAMO BUKUREŠT: Paduret, Radu (1), Jiganea, Prioteasa, Sachetti, Lutescu (2), N. Čubranić (3), Kovats, Merčep (1), Kari, Negus, Vranceanu (1), Stoenescu. Trener: Andrei Mateiasi.  

Četvrtine: 3:3, 6:0, 3:1, 3:4.

Vlaho Pavlić je pogodio za 7:3, tri i pol minute prije kraja druge četvrtine, i kad se to dogodilo, evo pljeska s tribina. Najbolji strijelac upravo završenog EP-a za igrače do 19 godina, na kojem je Hrvatska ostvarila povijesni uspjeh osvajanjem zlata, gurnut je u vatru od prve minute (n)ove sezone. Kalio se lani u kapici KPK, sad evo mu prilike u kapici prve momčadi Jug Adriatic osiguranja. Ukupno dva pogotka. Kad je prvi put ‘zagrmio‘, vidjelo se kako nema straha, kako se ne boji!

Utakmica protiv Dinama iz Bukurešta, kojom je otvorena nova sezona, prva je europska utakmica Pavlića. I Ivuša Burđelez, također zlatni s EP-a do 19 godina, bio je strijelac. Pogodio je za 3:3, krajem prve četvrtine. Burđelez je već standardni član prve postave. 

Prvi pogodak u novoj postigao je Filip Kržić, bio je to prvi napad na utakmici u kojem je izboren igrač više, a Jugaš, koji je ove godine osvojio europsko srebro, pa svjetsko zlato s A reprezentacijom, naciljao je za 1:0. Dinamo iz Bukurešta je vodio 2:1, te 3:2, a nakon toga 7:0 hrvatskog doprvaka. 

Maro Joković je već osvajao trofeje s Jugom kad se Pavlić još nije ni rodio. Pogodak za 2:2 je priča za sebe. Miha Paduret na vratima Dinama nije uspio ni pogledom ispratiti put lopte u mrežu, i da ne bi bilo – slučajno je bilo – ponovio je to Joković. Potom je realizirao i kontru u nastavku.

image

Maro Joković i Sergi Cabanas (Jug Adriatic osigutranje) protiv Nika Čubranića (Dinamo Bukurešt)

Bozo Radic/Cropix

Branimir Herceg jedino je novo ime u redovima Jug Adriatic osiguranja, novost je i na klupi. Pavo Marković se vratio doma. Svjetski prvak iz Melbournea 2007. je objesio kapicu o klin, počeo je u Zagrebu trenersku karijeru, a sad je u svom Gružu. On i Igor Računica su pomoćnici Vjeka Kobešćaka

U kapici Dinama, rumunjskog doprvaka, Jacob Merčep. Dubrovčanin je zaključio prošlu sezonu u kapici Jug Adriatic osiguranja, matičnog kluba u koji se vratio nakon SP-a u Dohi, u veljači ove godine. Prvi put je Gruž napustio u ljeto 2017. godine, potom je osvajao Ameriku, na kraju evo ga u kapici reprezentacije Australije. Bio je ne samo u Dohi na SP-u, već i na Olimpijskim igrama u Parizu. Sad Dinamo. Postigao je jedan pogodak protiv svojih. 

image

Jacob Merčep (Dinamo Bukurešt)

Bozo Radic/Cropix

Pet je sastava u Gružu, samo će jedan u elitu, u europsku Ligu prvaka, u skupinu u kojoj čekaju Zodiac CNA Barceloneta, CN Marseille i Teva Vasas. Jugaši su domaćini, najveći konkurent bi im trebao biti hercegnovski Jadran čiji je kapetan, povratnik, Aleksandar Ivović. Derbi skupine igre se u petak, 13. rujna, u 18.30 sati. Kome će petak trinaesti biti sretan, a kome ne?

Povratak na prvu utakmicu Jugaša u novoj sezoni, 15:8 uspjeh protiv Dinama. Kapetan Toni Popadić se ispričao kad mu je pobjegla lopta koju je s krila uputio Ionut Vranceanu u 3. minuti, te završila iza njegovih leđa. Dinamo je poveo s 2:1. Potom se naljutio. Ukupno 13 obrana.   

Od 20.30 sati u Gružu ovog četvrtrka igraju Jadran M:tel Herceg Novi - Banja Luka. CN Barcelona, koja je slobodna u 1. kolu, trenirala je prije utakmice Jug Adriatic osiguranje - Dinamo Bukurešt. 

TURNIR U GRUŽU

Četvrtak, 12. rujna, 1. kolo: Jug Adriatic osiguranje - Dinamo Bukurešt 15:8, 20.30 sati: Jadran M:tel (HN) - Banja Luka, petak, 13. rujna, 2. kolo, 18.30 sati: Jug Adriatic osiguranje - Jadran M:tel (HN), 20.30 sati: CN Barcelona - Dinamo Bukurešt, subota, 14. rujna, 3. kolo, 10.30 sati: CN Barcelona -  Banja Luka,  12.30 sati: Jadran M:tel (HN) – Dinamo Bukurešt, 4. kolo, 18.30 sati: Jug Adriatic osiguranje – CN Barcelona, 20.30 sati: Banja Luka - Dinamo Bukurešt, nedjelja, 15. rujna, 5. kolo, 10.30 sati: Jadran M:tel (HN) – CN Barcelona, 12.30 sati: Jug Adriatic osiguranje – Banja Luka.

Televizija Arenasport izravno prenosi turnir iz Gruža.

17. rujan 2024 01:40