StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Pet od pet u polufinalu Loren Fatović: ‘Kad je stalo u napadu imali smo čudesnog Bijača na vratima!‘

Piše Tonči Vlašić
9. kolovoza 2024. - 21:29

Još sam vruće glave, najvažnije je što smo pobijedili. Kad je stalo u napadu imali smo čudesnog Bijača na vratima. U toj obrani je bilo važno stisnut se, ne primiti pogodak - ‘lud‘ od sreće bio je u miks zoni Loren Fatović. Prvi je došao pred mikrofon. Pet njegovih pogodaka u polufinalu, u 9:8 pobjedi protiv Mađarske

Hrvatska u polufinalima Olimpijskih igara ima 4/4, svako je dobila, te če četvrti put igrati finale, a Fatović je u polufinalu Pariza imao 5/5. Za dva dana je finale. Olimpijski pobjednik, Hrvatska ili Srbija?

- Imamo još jednu utakmicu protiv vrhunskog suparnika, Srbije. Vjerojatno su mnogi otpisali i njih, i nas nakon skupine jer smo i mi, i oni s četvrte pozicije u skupini ušli u finale. Bit će jedna lavovska bitka, ali imamo izglede za pobjedu - kazao je Fatović. Potom se osvrnuo na svojih pet pogodaka Mađarima. 

- Iskreno, to nije važno. Danas je krenulo mene, sutra će nekog drugog. Mi smo jedna vrhunska ekipa. Ali, nema slavlja nakon ove pobjede. Čeka nas finale. 

Loren je na početku četvrte četvrtine morao na klupu zbog tri isključenja.

- Išao sam svom snagom, što se ono reče ‘bez glave‘. Nije bilo lako potom gledati s klupe završnicu utakmice.

Vratio se još jednom na veliko finale. 

- Najmanje je važno kako je tko igrao do finala, ostala je ta jedna utakmica, i oni, i mi ćemo dati sve od sebe. Već sam rekao, imat ćemo svoje prilike. Idemo se sad odmoriti, pripremiti, te da budemo spremni za finale, kao što smo bili za četvrtfinale, te polufinale - naglasio je Fatović.

Nedostajala je Lolu, kako ga od milja zovu, od velikih medalja najveća - olimpijska medalja. Sad ima i nju. Dvostruki je svjetski, a jednom europski prvak. Kako bi bilo lijepo tome dodati i naslov olimpijskog pobjednika, kojeg njegov otac Elvis nije uspio osvojiti kao igrač, ali jest kao pomoćnik Ratka Rudića prije 12 godina u Londonu. 

Finale Hrvatska - Srbija igra se u nedjelju, 11. kolovoza, u 14 sati. 

 

19. rujan 2024 15:12