StoryEditorOCM
VaterpoloSTART 28. LIPNJA

Pet Jugašica ide na Svjetsko prvenstvo u Tursku, zna se raspored naših u skupini

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2024. - 18:13

Pet Jugašica ide na Svjetsko prvenstvo do 16 godina, koje se od 28. lipnja do 5. srpnja igra u turskoj Manisi, i to dvije Dubrovkinje, Ema Hanza i Lući Mojaš, dvije igračice iz Župe dubrovačke, Nina Jazvin i Nea Matičević, te Korčulanka Iskra Antunović. Potonja je ponikla u KPK.

Prošlo ljeto je ova generacija bila šesta na Europskom prvenstvu do 15 godina, koje se održalo u Zagrebu, gdje su zlato uzele Španjolke, srebro Grkinje, a broncu Mađarice. Četvrta je bila Italija, a peta Nizozemska u konkurenciji petnaest reprezentacija. Namučile su naše Italiju (13:14) i Nizozemsku (13:15), nisu to isto uspjele protiv Mađarske (9:17) i Grčke (5:19), a dobile su Srbiju (16:3), Češku (21:8) i Njemačku (13:7), te ostale prva Divizija Europe, TOP 8, i izborile nastup na SP-u.

Kad je prošlogodišnje EP do 15 godina u pitanju, i nastupi Jugašica, pamti se kako je Jazvin protiv Srbije postigla sedam pogodaka, četiri protiv Njemačke, a ukupno 14 pogodaka na prvenstvu. Na EP-u su od Jugašica igrale još Mojaš, Matičević i Antunović, a tad je peta iz Gruža bila Mara Moretti.

Hrvatska je na SP-u u Manisi u skupini ‘C’ s Njemačkom i Francuskom. U skupini ‘A’ su Tajland, Nizozemska i Izrael, u skupini ‘B’ Zimbabve, Grčka i Kanada, u skupini ‘D’ Kazahstan, Mađarska i Južna Afrika, u skupini ‘E’ SAD, Srbija i Novi Zeland, u skupini ‘F’ Meksiko, Turska i Australija, u skupini ‘G’ Ukrajina, Malta i Španjolska, te u skupini ‘H’ Kina, Italija i Češka.

U 1. kolu, 28. lipnja, Hrvatska igra protiv Njemačke, a dan poslije protiv Francuske. U nedjelju, 30. lipnja, naše su slobodne, a igraju Njemačka i Francuska. 

27. lipanj 2024 21:09