StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Opet je uspio, Cavtaćanin Sandro Sukno s PRO Reccom obranio naslov prvaka Europe!

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2023. - 22:12

FINAL 8 - BEOGRAD 2023.

Zadnji dan, subota, 3. lipnja, utakmica za treće mjesto: Zodiac CNA Barceloneta - Vouliagmeni 14:13 nakon peteraca, finale: Novi Beograd - PRO Recco 11:14

Konačni poredak: 1. PRO Recco, 2. Novi Beograd, 3. Zodiac CNA Barceloneta, 4. Vouliagmeni, 5. Olympiacos, 6. Ferencvaros Telekom, 7. Jug Adriatic osiguranje, 8. AN Brescia. 

Pet minuta i 52 sekunde prije kraja druge četvrtine, pri rezultatu 5:2 za PRO Recco, suci su gledali snimku, te vidjeli kako je Gonzalo Echenique povukao nesportski potez, udario igrača domaćih, te je Novi Beograd dobio peterac i imao je igrača više iduće četiri minute. Realizirao je peterac, ali nakon toga je talijanski prvak i branitelj naslova pogodcima Aarona Youngera i Aleksandra Ivovića otišao na 7:3.

U trenutku kad je Sandro Sukno opet mogao računati na sedmoricu u igri, Novi Beograd je pogotkom sjajnog napadača Alavra Granadosa (opet) bio na minus dva (5:7). Ali, odmah nakon što su se snage izjednačile, Francesco Di Fulvio je još jednom pokazao kako je i on klasa od igrača (5:8). Ivović je bio strijelac za plus četiri PRO Recca (9:5)…

Sandro Sukno je opet prvak Europe. Uzeo je Cavtaćanin s PRO Reccom i oba europska Superkupa. U dvije sezone od kad je na klupi talijanskog velikana uzeo je i oba naslova prvaka Italije, kao i oba Kupa Italije. Uzeo je, dakle, sve što je mogao uzeti!

image

PRO Recco je obranio naslov prvaka Europe

Tonči Vlašić/

PRO Recco je jedanaesti put prvak Europe, uspio je ponoviti ono s čime se do jučer mogla pohvaliti samo zagrebačka Mladost. Osvojio je tri puta za redom naslov prvaka Europe. Dogodilo se to nakon 53 godine. Mladost je treći naslov u nizu uzela daleke 1970. godine.

Treći put za redom, nakon korone, Beograd je domaćin Final 8. Sva tri puta iz Beograda je pokal prvaka odnio PRO Recco.  

Sukno je sjajno posložio momčad. Isto tako je sjajno pripremio. Bez obzira koga bi poslao u igru, mogao je plesati u sjajnom visokom ritmu cijelu utakmicu.

Marko Bijač i Nikša Dobud su s PRO Reccom slavili 2021. godine, zadnje dvije sezone Sandro Sukno. Nastavlja se niz djece Gruža. Plus tu su, kao i lani, trojica bivših Jugaša u kapici novog/starog prvaka Europe: Aleksandar Ivović, Aaron Younger i Luka Lončar!    

image

Slavi Sandro Sukno pogodak u finalu protiv Novog Beograda

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 12:47