StoryEditorOCM
VaterpoloBORBA ZA DRUGI TROFEJ OVE SEZONE

Određeni suci za Superkup, jedan je ove godine svirao na SP-u, drugi na EP-u, poznato koja televizija prenosi dvoboj sa Save

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2024. - 13:14
Jug Adriatic osiguranje - pobjednik prvog izdanja hrvatskog Superkupa, koji se igrao u sezoni 2022./23.Jure Miskovic/Cropix

Andrej Franulović iz Rijeke i Tomislav Copić iz Šibenika bit će suci ogleda između Jug Adriatic osiguranja i splitskog Jadrana za hrvatski Superkup, koji se igra u četvrtak, 14. ožujka, u Zagrebu, na Savi, od 21 sat. Franulović je sudio na Svjetskom prvenstvu u Dohi prošli mjesec, a Copić na Europskom prvenstvu, koje se u siječnju ove godine igralo u Dubrovniku i Zagrebu.

image

Andrej Franulović iz Rijeke na SP-u u Dohi 2024. 

Tonči Vlašić/
image

Sudac Tomislav Copić iz Šibenika

Tonči Vlašić/

Dubrovčanin Luko Vuletić i Splićanin Milivoj Bebić su u ulozi opunomoćenika odnosno supervizora. HTV će na svom drugom programu izravno prenositi ogled.

Prošle sezone se po prvi put igrao Superkup. Osvojio ga je Jug Adriatic osiguranje pobjedom protiv splitskog Jadrana u Zadru, u Višnjiku gdje se ove sezone odlučilo o pobjedniku Kupa Hrvatske, prvom domaćem trofeju. Jugaši su u finalu bili bolji od Jadrana, te stigli do svog 70. trofeja u povijesti!

25. travanj 2024 15:03