StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK

Njemački velikan, četverostruki prvak Europe, doveo još jednog Dubrovčanina, te će ih iduće sezone imati četiri!

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2024. - 12:00

Sjećamo se, 1999. godine Mladost prvak Hrvatske, a za nju su igrali braća Herceg, Hrvoje i Tvrtko, te Frano Vićan. Unatrag desetak sezona, pamtimo i to, kad je Primorje Erste banka osvajalo trofeje, uspjelo je to jer je imalo trojicu poniklih u Gružu, Frana Vićana, Paula Obradovića i Sandra Sukna.

Sad imamo Spandau 04, a u četverostrukom prvaku Europe iduće sezone će igrati čak četiri Dubrovčanina: Antonio i Ivan Vukojević, Luka Stahor i Kristijan Čulina. Antonio je već ima iskustva. U Njemačkoj je branio za Potsdam, te bio najbolji igrač prvoligaša. Stahor i Čulina također imaju iskustva izvan Lijepe naše, dok prvi put vanka odlazi Ivan Vukojević.

Svi oni su igrali za prvu momčad Juga, najviše Ivan. Kad je Čulina u pitanju, koji je posljednji potpisao za velikana iz Berlina, pamtimo njegov europski debi. Bilo je to 2018. godine na završnom turniru europske Lige prvaka u Genovi kad je u utakmici za treće mjesto protiv Barcelonete postigao tri pogotka. Prije toga iskustvo je skupljao u kapici KPK, bio sezonu i pol u Strasbourgu kad je trener francuskog prvoligaša bio Igor Računica, potom u Reimsu. Stahor je prošle sezone igrao također u Francuskoj, i to za Montpellier...

Četiri Dubrovčanina u jednom klubu izvan Lijepe naše!

24. lipanj 2024 12:01