StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK

Nije objesio kapicu o klin: Olimpijski pobjednik i europski prvak pojačao Korčulanski plivački klub!

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2024. - 15:04

Nikša Dobud nastavlja karijeru, neće 39-godišnjak objesiti kapicu o klin. Neće još. Igrat će u novoj sezoni za KPK, eto korčulanski klub je dobio, to je sigurno, jakog aduta. 

Zadnje utakmice je odigrao u finalu prvenstva u kapici splitskog Jadrana, kad je klub sa Zvončaca osvojio svoj prvi naslov klupskog prvaka Hrvatske u proljeće 2023. godine. Prošle sezone nije igrao, bilo je govora kako će se vratiti u matični klub, kako će u kapici Jug Adriatic osiguranja zaključiti karijeru, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Neki dan, kad je bila vaterpolska festa na Korčuli, kad su se okupili zlatni reprezentativci, olimpijski pobjednici 2012. iz Londona, a Dobud je bio dio te lijepe priče, Kapekaši su ga ‘lomili‘, te očito slomili, i evo sad se oglasili: Nikša Dobud je naš novi član. 

Dobud je osvajao Europu s Jugom 2006., pa 2021. s PRO Reccom, s reprezentacijom Hrvatske je bio prvak Europe 2010., pa olimpijski pobjednik. To su njegova dva najbolja postignuća u kapici reprezentacije, a osvojio je u njoj još dosta toga, svakako treba istaknuti tri bronce sa svjetskih prvenstava. Dobud je za mnoge najbolji centar koji je ponikao u Gružu, u povijesti dubrovačkog stogodišnjaka. 

Eto, ostaje i dalje Dobud u bazenu, u kapici. Gledat ćemo ga i dalje kako se ‘tuče‘ s protivničkim bekovima, koje čeka težak zadatak u novoj sezoni kad budu igrali protiv KPK. 

image

Nikša Dobud

Tonči Vlašić/
14. rujan 2024 09:34