StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Ne brinite se, kad stane u napadu, tu je Marko Bijač: ‘Spavamo sa srebrom, a sanjamo zlato‘

Piše Tonči Vlašić
9. kolovoza 2024. - 22:01

Ivica Tucak je bio ispred mikrofona, Marko Bijač je bio na redu nakon izbornika, a dok je čekao došao je u miks zonu Perica Bukić, te čestitao našem kapetanu, koji je s deset obrana bio sjajan u 9:8 pobjedu u polufinalu protiv Mađarske.  

Niti jedan od tri peterca Mađarska nije iskoristila. Dva je obranio Bijač, oba puta Martonu Vamosu s kojim je dijelio dobro I zlo do jučer u svlačionici Olympiacosa. Jednom Mađari nisu bili precizni...

- Preponosan sam na sve momke, na cijeli stručni stožer, na cijeli savez, na sve ono što smo napravili u cijelom ovom olimpijskom ciklusu, pogotovo u ovoj zadnjoj godini. I ovo nam je treće finale ove godine. Pokazali smo još jednom karakter, pokazali smo koliko vrijedi ova ekipa. Nakon Španjolske smo izbacili i veliku Mađarsku, te možemo uživati svi skupa u ovom velikom trenutku. Ali, sigurno kako se nećemo zadovoljiti sa srebrom. Spavamo sa srebrom, a sanjamo zlato – rekao je Bijač.

- Ono što uvijek na svim velikim turnirima i velikim utakmicama donosi rezultat to je obrana i pogotovo protiv ovakve ekipe kao što je Mađarska, koja posjeduje strašnu individualnu šutersku kvalitetu. Znali smo da moramo biti čvrsti nazad kako bi ostvarili pozitivni rezultat. Tijekom treće četvrtine, nažalost,  pala nam je malo realizacija, ali to je normalno. Igralo se bez gola, ogromna je potrošnja u ovim utakmicama i analizirat ćemo te neke greškice koje su i danas bile i pokušat ih ispraviti u finalu.

I Srbija je s četvrtog mjesta, kao I mi, izborila finale.

- Analizirat ćemo sjajnu ekipu Srbije koja je pobjedila Grčku, a danas uvjerljivo svladala SAD, koje su pobjedile nas u skupini. Neće biti lako, ali učinit ćemo sve kako bismo pobjedili u tom finalu. Imali smo treće i četvrte četvrtine sedam prilika za plus tri, što bi vjerojatno za ovakvu utakmicu s malim brojem pogodaka bilo i presudno.

Ali, kad se to nije iskoristilo u napadu, imali smo Bijača na vratima.

Njegove treće igre. Njegova druga olimpijska medalja. Prvo zlato? Kako bi bilo sjajno kad bi bilo tako.

Finale je u nedjelju, 11. kolovoza, s početkom u 14 sati. 

19. rujan 2024 23:46