StoryEditorOCM
VaterpoloUSTATI I PLJESKATI, NEMA DRUGE

Mala svečanost u Gružu! Zar je toliko Jugaša osvojilo ove godine medalju s reprezentacijom?

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2024. - 18:41

Pljesak sinoć u Gružu uoči prve utakmice nove sezone, Jugaši protiv Dinama iz Bukurešta u 1. kola kvalifikacijskog turnira za popunu europske Lige prvaka, a upućen je bio članovima dubrovačkog kluba koji su prošli tjedan s hrvatskom reprezentacijom do 19 godina ispisali povijest na Europskom prvenstvu u Bugarskoj osvojivši zlato. 

Dan poslije, kad se u Gružu igra jača utakmica, odlučujuća, Jug Adriatic osiguranje – Jadran M:tel Herceg Novi, tko će u europsku Ligu prvaka, mala svečanost prije prvog zvižduka. Mauro Prkoča, Ante Jerković, Maro Šušić, Ivuša Burđelez i Vlaho Pavlić, te trener Igor Računica, okupili su se podno semafora. Dočekao ih je tamo Tomislav Dumančić, predsjednik kluba. Cvijeće za zlatne, a kad im je to uručio, i sam je, sa svima u Gružu, pljeskao zlatnima. 

Eto, ove godine non stop male, ali lijepe svečanosti u Gružu. Seniorska reprezentacija na sva tri velika natjecanja na postolju, srebrna na Europskom prvenstvu, zlatna na Svjetskom prvenstvu, te srebrna na Olimpijskim igrama, a sad evo i mlađi na tronu EP-a za igrače do 19 godina. 

I gušta svaki klub, koji ima u svojim redovima barem jednog igrača koji je doprinio uspjehu Hrvatske, a kako neće Jug Adriatic osiguranje koji, ako uzmemo u obzir sastav koji je jučer igrao i dobio Dinamo u prvoj utakmici nove sezone  - 8 od 13 igrača su osvajači medalja, a u zapisniku su bila samo dvojica od petorice zlatnih s EP-a za igrače do 19 godina!

Dakle, jedanaest Jugaša ukupno u ovoj 2024. s medaljom na velikom natjecanju ne računajući struku: Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Maro Joković, Vlaho Pavlić, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Marko Žuvela, Mauro Prkoča, Ante Jerković i Maro Šušić.

Ha, netko je u šali dobacio: Što je previše, previše je! 

image

Doha 2024. godine - svjetski prvak Marko Žuvela i brončani Sergi Cabanas, koji je na EP-u osvojio zlato sa Španjolskom

Tonči Vlašić/
image

Toni Popadić - europski i olimpijski doprvak 2024. godine

Tom Dubravec/Cropix
image

Filip Kržić slavi na skalinima crkve svetog Vlaha naslov svjetskog prvaka nakon povratka iz Dohe 

Tonci Plazibat/Cropix
image

Toooooo - Rino Burić - svjetsko zlato, srebro na EP-u i Olimpijskim igrama

Tom Dubravec/Cropix
image

Marooooooo Joković!

Tom Dubravec/Cropix
image

Bandjera svetog Vlaha, pokal prvaka i zlatne medalje oko vrata hrvatskih reprezentativaca, članova Jug Adriatic osiguranja na EP do 19 godina - Igor Računica, Mauro Prkoča, Maro Šušić, Vlaho Pavlić, Ante Jerković i Ivuša Burđelez

Aniko Kovacs/
19. rujan 2024 00:37