StoryEditorOCM
VaterpoloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Korčula pljeskala Zlatnima iz Dohe, na kraju Jugašima na plasmanu u polufinale, ali imala je razloga zapljeskati i svojim Kapekašima, aktualnim i bivšim

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2024. - 13:55

KPK – Jug Adriatic osiguranje nakon prve dvije četvrtine prve utakmice 8:8, Jugaši su na kraju pobijedili s 18:10, danas dobili i drugu utakmicu sa 17:8, te ukupnim rezultatom 35:18 prošli u polufinale, ali to poluvrijeme u egalu protiv sastava iz Gruža, to će Korčulani pamtiti. Kao i danas prvu četvrtinu druge utakmice...

Kapekaši su pljeskali Jugašima i prije prve utakmice, pljeskali su i na kraju druge. Uoči prve zlatnima iz Dohe, a njih je u redovima velikana iz Gruža četvero.

‘Mi građani Korčule, KPK-aši, želimo ponovno i ponaosob zahvaliti svim hrvatskim vaterpolo reprezentativcima i stručnom stožeru, na čelu sa izbornikom Ivicom Tuckom, na danima ponosa i sreće, koje su nam podarili svojim pristupom, igrama i rezultatima na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi te još jednom naglasiti privrženost Korčulana vaterpolu i njihovo iskonsko razumijevanje veličine sjajnog sportskog dosega naše vaterpolo reperezentacije.

Stoga.., veliko nam je zadovoljstvo u ime građana Korčule i svih KPK-aša, na ovom bazenu ugostiti i pozdraviti svjetske prvake i europske doprvake u vaterpolu, hrvatske reprezentativce: Marka Žuvelu, Filipa Kržića, Franka Lazića i Rina Burića - pročitao je službeni spiker u domu KPK.

U znak sjećanja na ovaj trenutak ponosa, kako su istaknuli, prigodne poklone s motivima najslavnijeg Korčulanina, prvog svjetskog putnika Marka Pola, uručila je gradonačelnica Grada Korčule Nika Silić.

Na kraju su im pljeskali na pobjedi, čestitali na očekivanom plasmanu u polufinale. Kapekaši su i prije ogleda s Jugašima bili okrenuti nastavku, razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. Svaka pobjeda u tome završnom dijelu sezone bit će razlog još većeg zadovoljstva u ove sezone u kojoj su opet igrali doigravanje za prvaka.

ČETVRTFINALE DOIGRAVANJA

Jug AO - KPK 17:8

KORČULA Bazen Gojko Arneri. Suci: Joško Prančić i Luka Marković, delegat: Mlađan Prvan.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Čubranić (5 obrana), Prkoča, Djerković, Mozara (4), Joković, Merčep (2), Daube (1), Cabanas (1), Kržić (3), Burić (1), Vukojević (2), Žuvela (3), Brzica (1 obrana), Burđelez. Trener: Vjeko Kobešćak.

KPK: Skokandić, A. Radovanović (1), V. Radovanović, Jerković (1), Pavlić (2), Borovina, Bissako, Nazifovski, Tedeschi, Antunović, Duhović, Borovčić Kurir (1), Mcknight (4 obrane), Bego (3). Trener: Marjan Kosović.

Igrač više: Jug AO 5/8, KPK 3/9

Peterci: KPK 2/2

Četvrtine: 3:3, 6:1, 4:2, 4:2

Obje utakmice četvrtfinala doigravanja su odigrane u domu Kapekaša. Nakon prve četvrtine uzvrata u kojem je sastav trenera Vjeka Kobešćaka bio na papiru domaćin – 3:3, ali ovaj put je na poluvremenu bilo pet razlike za Jug Adriatic osiguranje (4:9). Fran Čubranić je zaustavio 5 od 9 udaraca KPK u okvir gola, Nikša Brzica 1 od 5. Korčulanin Toni Mozara je bio prvi strijelac Juga protiv svog matičnog kluba...

Jugaši se okreću Europi. U petak, 8. ožujka, dolazi u Gruž Vasas. Toni Popadić i Ivan Jurišić su izvan stroja, Fran Čubranić, novi vratar, nema pravo nastupa u Europi. 19-godišji Nikša Brzica i 16-godišnji Antoan Špilar će biti jugovi vratari u zapisniku utakmice protiv mađarskog velikana. Trebat će podršku suigrača u svom europskom debiju, svi skupa navijača...

Prva utakmica osmine finala Eurokupa počinje u 19 sati.       

25. travanj 2024 19:37