StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

Kad gube u završnici, pobjeđuju, kad povedu pred kraj, izgube. Jugaši igraju za polufinale

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2024. - 00:11

Non stop preokreti, kad su Jugaši u pitanju, i to u sve tri utakmice u skupini ‘B‘ završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe juniore, koji se igra u zadarskom Višnjiku. Redom, prva utakmica - suparnik prvak, Medveščak, minus šest u drugoj četvrtini, minus tri četiri minute prije kraja, pa serija 3:0 za 11:11, potom na peterce pobjeda (15:13), a zagrebački sastav u prvenstvu ove sezone dobio svih dvadeset utakmica uz pogodak razliku plus 206!

Zatim vodstvo protiv domaćina, Zadra 1952. u 2. kolu, i to 7:6 dvije i pol minute prije kraja, a onda 0:3, te poraz 7:9. Nakon toga u zadnjem kolu Primorje Erste banka. Riječki sastav dobio prvu četvrtinu s 3:0, u drugoj vodio sa 6:2, u trećoj s 8:5, i potom kreću Jugaši. Serija 4:0, a nakon što je Primorje EB poravnalo na 9:9, u zadnjih minutu i pol dva puta je pogodio Lovro Zvono, suparnik niti jednom - pobjeda 11:9, te su Jugaši drugi u skupini. Medveščak je dobio Primorje EB s 17:6, a Zadra 1952. s 14:5, te osvojio skupinu. Primorje EB je treće, a Zadar 1952. četvrti. U 1. kolu Primorje EB je dobilo domaćina 14:11, a da je pobijedilo u 3. kolu, otpali bi iz igre za postolje Jugaši, koji bi tad bili četvrti. Naime, pobjednik skupine ide izravno u polufinale, drugi i treći razigravaju za mjesto među četiri, a četvrti razigrava za poredak od 5. do 8. mjesta. 

Ivano Lončar je u uspjehu protiv Primorja EB bio prvi strijelac dubrovačkog sastava s pet pogodaka, Toma Drobac i Lovro Zvono su postigli po dva, a po jedan pogodak Juraj Kulušić i Frano Pavlić. Stjepan Vuković je imao tri obrane, a Marin Bajurin pet. Još su pod vodstvom Miha Bobića i Mara Balića igrali Mauro Butigan, Petar Kulišić, Stijepo Guljermović, Antonio Hezonja, Nikola Perak, Roko Benić i Antonio Kulušić.

Mornar je bio treći u skupini ‘A‘, te je on suparnik Jugašima u lovu na polufinale. Splitski Jadran je pobjednik te druge skupine, te je, kao i Medveščak, već u polufinalu. HAVK Mladost je druga u skupini ‘A‘, te igra za polufinale protiv Primorja EB.

Jugaši, ukoliko dobiju Mornara, u polufinalu će na splitski Jadran.

28. rujan 2024 00:11