StoryEditorOCM
VaterpoloKREĆE POLUFINALE

Jutro uoči bitke u Gružu, Vjeko Kobešćak o ‘Buri s Kvarnera‘: ‘Velika nam je konkurencija s druge strane bazena!‘

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2024. - 11:21

Čeka nas svakako težak protivnik, koji ove sezone igra jako, jako dobar vaterpolo. Početkom prošlog tjedna smo imali europsku utakmice s Crvenom zvezdom u Gružu, potom krajem tjedna dvije utakmice na turniru Regionalne lige u Splitu. Volio bih da smo imali još dva dana za pripremu utakmice protiv Primorja, još jedan video… - kaže jugov trener Vjeko Kobešćak uoči prvog čina polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Riječko Primorje EB je suparnik u borbi za finale.

Jugaši su trenirali i u nedjelju.

- Morali smo s obzirom na to što je bilo prošli tjedan, a što nas čeka ovaj. Zatim, sinoć je bilo malo svečarski, te smo skratili trening kako bi bili na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša grada. Ali, tako je, kako je. Čeka nas danas Primorje. Čeka nas težak zadatak. Mišljenja sam kako nas čeka odlično polufinale.

Primorje Erste banka je također u četvrtfinalu Eurocupa.

- Da, oni su gdje smo i mi u ovom trenutku. Želim im svaku sreću da dođu do Final 4 Eurocupa. Primorje u zadnjih par sezona ide prema naprijed, diže se, vraća se na ili pri vrh hrvatskog vaterpola. Imaju jako dobro posloženu momčad. Dobro su procijenili što im treba, te danas imate ekipu koja je dobra na centarskoj liniji, na golmanskoj liniji, imaju Darka Brguljana, koji ih vodi svojim iskustvom. Imaju jako dobru vanjsku liniju, Tin Brubnjak, Kas Te Riele, Niko Čubranić, sve u svemu Primorje je danas momčad protiv koje nitko ne može reći kako će imati lagan posao.

U kojoj utakmice ove sezone je Primorje Erste banka bilo najbolje?

- Prvo, naša prva utakmica u Rijeci, istina, bilo je to davno, na početku sezone. Ali, jedva smo ostvarili pobjedu. Bili bolji sa samo pogotkom razlike (1. listopada, 4. kolo Regionalne lige: Primorje EB - Jug AO 11:12). Izdvojio bih njihovu utakmice protiv Dinama u Tbilisiju u kojoj je Primorje bilo fantastično. To je bio ispit zrelosti riječke ekipe, dobro znam koliko je teško gore igrati. Zatim, polufinale Kupa. Onaj dan, kad smo se mi mučili sa Solarisom, Primorje je namučilo splitski Jadran. Meni se čini kako je Primorje ove sezone dobilo sve utakmice koje su trebali dobiti, a što pokazuje jedan standard, te veliku kvalitetu te momčadi.

image

Vjeko Kobeščak sa svojim Jugašima

Tom Dubravec/Cropix

Igor Hinić je trener Primorja EB. Nekadašnji suigrač Kobešćaka u reprezentaciji, poslije skupa u zagrebačkoj Mladosti - Vjeko trener, Hinić igrač. 

- Kakav je Hinić kao trener? Jako dobar. Vrlo je tvrd, čvrst, znam da zna vaterpolo. To ga je krasilo dok je bio igrač, ali i sad dok je trener. Veliki je radnik. Velika nam je konkurencija s druge strane bazena.

Kakva je situacija na Jugovoj strani bazena?

- Koliko smo imali ozljeda, reći ću kako nam samo nedostaju Hrvoje Zvono i Ivan Jurišić. Nikad nije bilo više ozljeda nego ove sezone. Još se nismo uspjeli kompletirati, a pitanje je hoćemo li uspjeti do kraja sezone. Ali, svi ostali su spremni – rekao je jugov trener, koji je po šesti put proglašen najuspješnijim trenerom godine grada Dubrovnika u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza športova. Jugaši su pak po dvadeset i peti put od 1992. godine, dakle, u trideset I tri izbora najbolja momčad.   

Prva polufinalna utakmica prvenstva Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i Primorja Erste banka igra se ovog utorka, 16. travnja, u Gružu s početkom u 18 sati. Prijenos je na Sportskoj televiziji. U polufinalu se igra na dvije pobjede. Jugaši su domaćini eventualne majstorice.

Splitski Jadran i HAVK Mladost su suparnici u drugom polufinalu.

01. svibanj 2024 00:01