StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Hrvatska slavi: ‘Igra u obrani, želja, strast i borba jednog za drugog je donijelo ovaj rezultat. Ha, sad treba smirit strasti!‘

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2024. - 17:58

ČETVRTFINALNI DAN

Srijeda, 7. kolovoza: Hrvatska - Španjolska 10:8, Grčka - Srbija 11:12, još igraju, od 19 sati: Australija - SAD, a od 20.35 sati: Italija - Mađarska

U polufinalu, u petak, 9. kolovoza, Hrvatska - pobjednik Italija/Mađarska, te Srbija - pobjednik Australija/SAD.

Hrvatska je u polufinalu Olimpijskih igara, a osam velikih obrana je ugradio naš kapetan Marko Bijač u uspjeh protiv Španjolske. Ali, za igru u obrani, pogotovo u prvom poluvremenu, kompletna reprezentacija zaslužuje čestitke.  

- Razlika naše obrane protiv Španjolske i u većini drugih utakmica je silno velika. Momci su bili stvarno fantastični, od prvog do zadnjeg. Točno kako smo se dogovorili. Energija, želja, požrtvovnost, sve nas je to krasilo. Obrana je onaj dio igre koji smo najviše unaprijedili u odnosu na prvi dio natjecanja po skupinama. Kad prvu četvrtinu završite protiv Španjolske 2:0, kada oni ne daju niti jedan gol... - rekao je Bijač.

Presingom je Hrvatska otjerala vanjsku liniju Španjolske, bili su naši na pravom mjestu u svakom trenutku, a s druge strane u napadu potegao je prvi naš dirigent, pete su mu Olimpijske igre Maro Joković - 1:0, pa 2:0! Što kaže naša petica nakon pobjede za pet?

- Ne sjećam se kad je netko bio tako dominantan protiv Španjolske kao mi danas, Španjolske koje je za mnoge bila ovdje glavni favorit za zlato. Ušli smo iz nekog podređenog položaja. Nitko se nije nadao ovakvoj našoj izvedbi. Igra u obrani, želja, strast i borba jednog za drugog je donijelo ovaj rezultat. Ha, sad treba smirit strasti. Ovo je trenutak kad se treba resetirati - rekao je Joković. 

image

Maro Joković slavil pobjedu protiv Španjolske i plasman u polufinale

Tom Dubravec/Cropix

Hrvatska još ne zna suparnika u polufinalu, doznat će ga tek nakon što se odigra zadnje četvrtfinale između Italije i Mađarske, koje počinje u 20.35 sati. 

- Svejedno je tko će nam doći u polufinalu, neću ni gledati tu utakmicu. Ono što me zanima smo mi, da se smirimo, isplivamo i odmorimo nakon ove pobjede. S ovakvim pristupom možemo igrati protiv svih - dodao je Joković. 

Polufinala su na rasporedu u petak,. 9. kolovoza. Prvo je u 14.35 sati, a drugo u 19.35 sati. Međutim, organizatori još nisu objavili tko će igrati u kojem terminu. 

19. rujan 2024 23:30