StoryEditorOCM
VaterpoloIVICA TUCAK ODREDIO SASTAV ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Dvije promjene u sastavu europskih doprvaka za Dohu, među putnicima kvartet Jugaša

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2024. - 16:49

Marko Bijač i Mate Anić su vratari za SP, potonji, vratar splitskog Jadrana, uskočio je umjesto Tonija Popadića, kapetana Jug Adriatic osiguranja, koji je nakon EP-a imao zahvat na laktu, operiran je, te sad tri tjedna mora mirovati. Tek potom će početi trenirati.

Za razliku od EP-a, gdje je osvojeno srebro, na SP Hrvatska ide s tri centra (Josipu Vrliću i Luki Lončaru se priključio Ivan Krapić), zatim idu trojica braniča: Rino Burić, Matias Biljaka i Marko Žuvela, te napadači: Konstantin Kharkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović.

U odnosu na EP osim Popadića nedostaje zbog ozljede i Luka Bukić. Anić i Krapić su sad među 15 putnika.

Naši u utorak, 30. siječnja, putuju u Dubai gdje će trenirati s Italijom i Grčkom, a u Dohu stižu 2. veljače. Prvi nastup u skupini imaju 5. veljače protiv Australije, dva dana poslije čeka ih ogled protiv Španjolske (7. veljače), te u zadjem 3. kolu u skupini igraju s Južnom Afrikom (9. veljače).

Prvo mjesto u skupini vodi izravno u četvrtfinale SP-a, dok drugi i treći iz skupine razigravaju za mjesto među osam s drugim odnosno trećim iz skupine B u kojoj su Grčka, Brazil, Kina i Francuska.

- Čeka nas velika obveza, Svjetsko prvenstvo je posljednje natjecanje na kojem se može ‘izvaditi’ viza za Pariz odnosno Olimpijske igre i to je naš prvi i glavni cilj u Dohi. Vjerujem kako imamo snage i kvalitete to ostvariti – rekao je hrvatski izbornik.

27. travanj 2024 14:17