StoryEditorOCM
VaterpoloPLJESAK MOLIM

Dubrovčanin uništio najtrofejniji njemački klub za koji će igrati iduće sezone: ‘Uživajte u ovom trenutku. Tko zna kad ćemo ovo opet doživjeti. I ne, nije tipfeler‘

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2024. - 00:32

Uživajte u ovom trenutku. Tko zna kad ćemo ovo opet doživjeti. I ne, nije tipfeler – tako je OSC Potsdam izvijestio na društvenim mrežama kako je u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Njemačke dobio s 10:9 kod kuće Spandau 04, a nakon toga stavio sliku igrača utakmice, a to je bio njegov vratar, Dubrovčanin Antonio Vukojević.

Spandau 04 nije poražen u domaćim natjecanjima od ožujka prošle godine, a u posljednjih 17 sezona u njima je znao izgubiti samo od ASC Duisburga i WASPO 98 Hannovera.

I sad je OSC Potsdam stigao do svoje prve povijesne pobjede protiv najtrofejnijeg njemačkog kluba, vodstva u polufinalu 1:0, a junak Dubrovčanin, koji će iduće sezone na vrata upravo Spandaua 04, i to će tamo igrati s mlađim bratom Ivanom, koji napušta Jug Adriatic osiguranje.

Antonio je prošle godine ponio laskavi naslov najboljeg vratara Kupa Njemačke kad je trofej osvojio WASPO 98 Hannover. Tad mali njemački klub, OSC Potsdam, nije uspio protiv velikog Spandaua 04 izboriti finale unatoč 18 obrana Vukojevića. Raspisali su se nakon toga njemački mediji kako je OSC Potsdam uoči sezone bio jedan od kandidata za ispadanje, a na kraju je igrao u završnicama, te kako je procvatu mlade ekipe zaslužan Dubrovčanin, koji je ponikao u Jugu. 

Iduće sezone, dakle, dva brata Vukojevića skupa u najtrofejnijem njemačkom klubu. Spandau 04 je neki dan uzeo njemački Kup, ovaj tjedan stiže u Rijeku na završni turnir Eurocupa (Spandau 04 igra u polufinalu 17. svibnja protiv domaćina, Primorja EB, a u drugom polufinalu su suparnici Jug Adriatic osiguranje i Astrapool Sabadell).

Međutim, bit će ovog tjedna dosta govora o toj završnici Eurocupa. Sad, kako je to OSC Potsdam napisao na društvenim mrežama: Uživajte u ovom trenutku. Tko zna kad ćemo ovo opet doživjeti. I ne, nije tipfeler.

Nije greška ni to kako je igrač utakmice 24-godišnji Dubrovčanin Antonio Vukojević.

22. svibanj 2024 17:58