StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Doznali smo tko će stajati na pobjedničkom postolju Igara s Hrvatskom i Srbijom

Piše Tonči Vlašić
11. kolovoza 2024. - 11:52

Peterci su odlučili tko će osvojiti broncu. Nakon četiri četvrtine, 32 minute igre, bilo je 8:8. Amerikanci su dobili prvu četvrtinu s 3:2, na poluvremenu vodili s 4:3, zadnju četvrtinu dočekali s prednošću 6:5, a u zadnjoj prvo serija Mađara 3:0, kojim su poveli s 8:6. Ipak, Amerikanci su izjednačili. Imali na ulasku u posljednju minutu napad za vodstvo. Nisu uspjeli. Potom je napadala Mađarska sve do četiri sekunde do kraja kad je njen posljednji pokušaj završio u bloku...

Jugov dojučerašnji igrač Hannes Daube je otvorio seriju peteraca pogotkom, SAD je imala nakon prve serije vodstvo 1:0 jer je Denes Varga na drugoj strani zatresao okvir gola. Potom je za SAD pogodio Max Irving, a Adrian Weinberg obranio udarac Vincea Vigvaria. Alex Bowen je precizan - SAD vodi 3:0, a Mađarska opet ništa: Gergo Zalanki je zatresao okvir gola. I tu je priči bio kraj. Već nakon treće serije peteraca. Četvrta i peta se nisu trebale izvoditi.

SAD je osvojila broncu, te će stajati s Hrvatskom i Srbijom na pobjedničkom postolju. 

Neutješni su Mađari. Tri natjecanje ove godine, niti jedna medalja. Ni na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, ni na Svjetskom u Kataru, sad ni na Olimpijskim igrama u Francuskoj. SAD je nakon 16 godina na postolju. Čekali su na novu medalju od srebra u Pekingu. Nikad olimpijski pobjednici, tri puta olimpijski doprvaci, te sad četvrti put brončani.

Osim Daubea još je jedan reprezentativac SAD-a u karijeri nosio kapicu Jug Adriatic osiguranja - Alex Obert je bio stanovnik Gruža u sezoni 2020./21. 

Mađarska, najuspješnija reprezentacija u povijesti, nije uspjela doći do svoje 17. medalje. Ostala je na devet zlata, tri srebra i četiri bronce.

Finale u Parizu Hrvatska - Srbija počinje u 14 sati. 

19. rujan 2024 23:51