StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKA UTAKMICA U GRUŽU

Došao je veliki rival, aktualni pobjednik Eurokupa, vlasnik također sedam europskih trofeja, trenirao je prije Jugaša

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2024. - 21:26
Jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena, Slobodan Nikić, trener je Vasasa od 2021. godineTom Dubravec/Cropix

Stigao je Vasas, branitelj naslova pobjednika Eurokupa, a čeka ga u osmini finala Jug Adriatic osiguranje, posljednjih osam sezona sudionik završnog turnira Lige prvaka. Prvo poluvrijeme je u petak, 8. ožujka, u Gružu od 19 sati. Drugo je u Budimpešti u subotu, 23. ožujka.  

Zadnja jugova utakmica u Gružu bila je protiv Dinama iz Tbilisja u skupini ‘C’ europske Lige prvaka u srijedu, 6. prosinca. Pobjeda protiv prvaka Gruzije za potvrdu trećeg mjesta. Prva dva su ostala nedostižna, njih su zauzeli PRO Recco i Olympiacos. Potonji, prvak Grčke, bio je drugi. Osvojio je četiri boda više od Jugaša. Toliko je bio uspješniji u dva međusobna ogleda (bolji na peterce u Pireju, pobjeda usred Gruža). PRO Recco je dobio sve utakmice u skupini.

Vasas je prošle sezone u finalu Eurokup dobio Savonu. U Budimpešti 15:7 nakon 8:8 u Italiji. Ove sezone Vasas je u skupini dobio sve tri utakmice prvog dijela (Honved i Apollon u gostima, te Savona kod kuće), a u drugom izgubio kod kuće od Honveda na peterce i izgubio kod Savone nakon čega je dobio doma Apollon za drugo mjesto u skupini i potvrdu plasmana u osminu finala.

Nakon Dinama iz Tbilisija, Gruž je sa Savom bio pozornica Europskog prvenstva, potom je bilo svjetsko u Dohi, srebro doma, zlato u gostima naše reprezentacije, i sad povratak, tj. nastavak klupske sezone. Jugaši u Gružu poslije tri mjeseca i dva dana.

Vasas je preko Zagreba stigao poslijepodne do Dubrovnika, trenirao večeras u Gružu. Jugaši su uskočili u bazen poslije. I jedni i drugi će i jutro, na dan utakmice još jednom u vodu. Potom kreće bitka za četvrtfinale Eurokupa.

Jug i Vasas su stari poznanici. Prvi put su suparnici u europskim kupovima bili prije 44 godine. 

Oba imaju po sedam europskih trofeja u svojim vitrinama!

EUROCUP 2023./24.

Tko su još suparnici u osmini finala? BVSC – Crvena zvezda, Spandau 04 – CC Ortigia, CN Sabadell – EN Tourcoing, Panionios – CSA Steaua, Primorje EB – Dinamo Tbilisi, te RN Savona – Jadran Herceg Novi.

26. travanj 2024 13:52