StoryEditorOCM
VaterpoloJUGAŠI IDU NA UZVRAT OSMINE FINALA EUROCUPA

Bili smo na zadnjem treningu u Gružu uoči puta u Budimpeštu, te pitali: Hoće li kapetan braniti na Bela Komjadiju?

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2024. - 21:48

Hoće li braniti Toni Popadić u Budimpešti?

Jugaši su bez kapetana dobili Vasas s 12:11 prije dva tjedna u Gružu. Uzvrat osmine finala Eurocupa igra se na legendarnom bazenu Bela Komjadi u subotu, 23. ožujka, od 20.30 sati. Domaćin je branitelj naslova, lani su dobili u finalu Savonu. Jugaši su neizostavni sudionici Eurolige, najelitnijeg natjecanja. Europsku sezonu su počeli u najvećem rangu, po dva najbolja iz svake od ukupno četiri skupina su ostala u igri za naslovom prvaka Europe, a kako oni nisu u svojoj skupini uspjeli iznenaditi PRO Recco i Olympiacos, nastavili su u natjecanje u Eurocupu gdje su također bile četiri skupine s po četiri sastava. Po dva najbolja su ostala u igri za Eurocup. Jugaši su bili treći u skupini Eurolige, Vasas drugi u skupini Eurocupa.

Popadić trenira. Na zadnjim treninzima brani. Lakat je dobro. Ide u Budimpešti. Svi se nadaju kako neće biti promjena do utakmice u subotu navečer, te kako će biti na vratima. Problem je imao i Amerikanac Hannes Daube, ali šaka je, kažu, dobro, te će i on u bitku za četvrtfinale Eurocupa.

Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja, vodi u Budimpeštu dvojicu vratara. Ide uz Popadića i Nikša Brzica, koji je branio prvu utakmicu protiv Vasasa. Popadić je operiran nakon Europskog prvenstva. Nije zbog toga putovao na Svjetsko prvenstvo. Propustio je četvrtfinale doigravanja na Korčuli protiv KPK, propustio je potom prvu protiv Vasasa u Gružu, te bitku za Superkup protiv splitskog Jadrana na Savi. 

Sad se vraća. Naravno, bude li Popadić onaj stari, rastu izgledi Jug Adriatic osiguranja za prolaz dalje, za nastavak europskog puta. 

26. travanj 2024 07:09