StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA |

BELLEVUE U FINALU, NE I GUSAR Protiv koga su otvorili turnir, protiv toga će i zatvoriti

Piše Tonči Vlašić
13. ožujka 2021. - 20:46

Bellevue je u finalu, ali ne i Gusar. Župski prvo'be'ligaš će na kraju prvog od dva turnira sezone igrati za treće mjesto, a malo, baš malo je nedostajalo da u splitskom Poljudu, u svojoj debitantskoj sezoni, bude u utakmici za prvo mjesto suparnik najuspješnijem klubu natjecanja, Bellevueu, branitelju naslova, te da se piše kako su u finalu oba kluba iz najjužnije hrvatske županije.

Momčad trenera Marka Ivekovića, koja ove sezone lovi četvrti naslov u nizu, finale u splitskom Poljudu izborila je 16:9 pobjedom protiv Siscie, koja nije imala izgleda zaustaviti dubrovačkog prvo'be'ligaša. Nikola Šimunović i Josef Hrošik su po četiri puta tresli mrežu sisačkog sastava, Boris Ivaniš, Leo Bogdanović i Maro Banić, a po jednom Nikola Ljepava i Maroje Ursić. Pavo Ljepopio je zaustavio 9 od 16 udaraca Siscie, a Antun Knez 8 od 10. Igrali su još Tihomil Vranješ, Petar Pejić, Đivo Bobić, Luka Vrdoljak i Đino Franić.

U drugom polufinalu Gusar je izgubio od Osijeka s 13:12. Dva puta je momčad trenera Lovra Vidosavljevića Vučića lovila zaostatak, jednom je uspjela - od 2:6 stigla je do vodstva 7:6, ali ne i drugi put - od 9:13 došla je do 12:13, imala napad za izjednačenje, nije uspjela te će sa Sisciom igrati za treće mjesto, a Osijek će biti suparnik Bellevueu.

Gusar je polufinale igrao u sastavu: Petar Grbić (9 obrana), Stijepo Matić, Ivan Jurić (4), Toni Paskojević (3), Zvonimir Perić (2), Ivan Špetić (2), Krešo Marić, Nikola Pavličević, Maroje Vidosavljević Vučić, Patrik Kolak (1), Tomo Petrović, Mario Šopar, Mak Meco i Dorian Raguž.

Zanimljivo, Bellevue je u 1. kolu skupine 'A' dobio Osijek s 8:1, a Gusar je na startu skupine 'B' bio bolji sa 16:12 od Siscie.

Prvi od dva turnira Prve'B' lige završava u nedjelju, 14. ožujka. 

01. svibanj 2024 22:02