StoryEditorOCM
Tenis15 OD 15 - SAVRŠENO

Ruskinja je dobila prvi gem drugog seta, a prije i nakon toga nije znala što bi protiv Lucije Ćirić Bagarić

Piše Tonči Vlašić
23. veljače 2024. - 11:49

Amina Anshba je dobila prvi gem drugog seta, a na kraju je to bio jedini koji je osvojila 24-godišnja Ruskinja protiv Lucije Ćirić Bagarić, koja je tako izborila četvrtfinale Hammameta. Računajući prošli tjedan, kad je nastupala u istom teniskom centru i osvojila prethodni turnir, ovo je bio njezin sedmi meč na zemlji i sedma pobjeda, a ako se zna kako je prošli mjesec, također u Tunisu, ali u Monastiru, i to na betonu bila uspješna u svih osam izlazaka, 20-godišnja Dubrovkinja ima ove godine savršenih 15 od 15!

Dva turnira je već osvojila, prve dvije 35-ice u karijeri, a što su joj najveći uspjesi. Prethodna četiri trijumfa bila su na 15-icama i 25-icama.

Najvažnije, skuplja Ćirić Bagarić svjetske bodove, te nezaustavljivo hita prema TOP 200, a što je bio njezin prvi (i jedini) cilj uoči početka 2024. godine. Mjesto u tom klubu osigurava nastupe u kvalifikacijama Grand Slam turnira, približit će se nastupima na WTA turnirima...

Lucija sad čeka tko će joj biti prepreka u četvrtfinalu, Sara Čakarević ili Camila Gennaro. Čakarević, igračicu rođenu u Francuskoj pod čijom zastavom i nastupa, dobila je prošli tjedan u 2. kolu, osmini finala, dok Gennaro u Hammametu i ovaj tjedan nastupa s pozivnicom organizatora. Prošli je prošla prvo kolo, ne i drugo.  

28. travanj 2024 08:54