StoryEditorOCM
TenisUSPJEH ČLANICE LIBERTASA

Ana Petković je imala baš dobar tjedan u Rijeci. Ne čudi što je presretan njezin trener Paolo Pavlinović

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2023. - 22:44

Osvojila je parove, a u pojedinačnoj konkurenciji stigla do polufinala, i to na ITF-ovom turniru u Rijeci do 18 godina, a njoj je, podvući će taj podatak njezin trener Paolo Pavlinović, četrnaest godina.

Ani Petković je to bio debi na jednom juniorskom ITF-ovom turniru, a pred njoj su još tri takva. Plan je ići na Lošinj, zatim u Poreč, te na kraju igrati u Dubrovniku.

- U konkurenciji igračica do 14 godina Ana je na šesnaestom  mjestu u Europi  – još je jedan uistinu lijep podatak kad je Ana u pitanju, a koji će istaknuti Pavlinović.

Petković je godinama jedna od najboljih u svom uzrastu u Hrvatskoj, a kao i sve igračice, koje se pokažu kod kuće, a ona se pokazala ne jednom, već dosta puta, rade korak dalje, prijavljuju se na međunarodne turnire, prvo iz kalendara Tennis Europe. Kako je i tu Ana bila dobra, spomenuto 16. mjesto na rang listi najboljih Europljanki to potvrđuje, krenula je dalje, a skalin više su juniorski ITF-ovi turniri..

I sad je u svom debiju na jednom takvom, ovom u Rijeci, tenisačica Libertasa na putu do polufinala nadigrala u 2. kolu treću nositeljicu, Slovenku Miu Saru Ribnikar prepustivši joj samo tri gema (6:1 i 6:2), zatim je izbacila i petnaestu nositeljicu, Talijanku Vittoriu Benedetti sa 7:5 i 6:1, a u četvrtfinalu još jednu nositeljicu, sedmu, Ruskinju Antoninu Butrovu, kojoj je, kao i trećoj nositeljici, dozvolila da uzme samo tri gema (6:2 i 6:1). Njezin pobjednički niz zaustavila je tek prva nositeljica turnira, Ukrajinka Anna Vashchenko. Bilo je u jednu, dvije lopte u oba seta (7:5 i 6:4 u polufinalu za tri godine stariju Ukrajinku).

Ali, što nije uspjela u polufinalu singla, jest u četvrtfinalu turnira parova. Igrajući s Larom Šerić izbacila je prve nositeljice, Vashchenko je igrala sa sunarodnjakinjom Karinom Kovalchuk (dva puta 6:2 za Anu i Laru). Potom su u polufinalu u dva seta svladale treće nositeljice, Ruskinje, Butrovu i Kseniu Ruchkinu, a u finalu Talijanke, Sandy Mamini i Sophie Parente sa 6:3 i 6:2.

I kad se sve zbroji, četiri pobjede u singlu od kojih tri protiv nositeljica, plus četiri pobjede u paru bez izgubljenog seta, a na putu do naslova bolje od prvih i trećih nositeljica.

Ana Petković je imala baš dobar tjedan u Rijeci. Ne čudi što je presretan njezin trener Paolo Pavlinović.

06. listopad 2024 10:24