StoryEditorOCM
TenisODRŽAN ŽDRIJEB, OGLASILI SE ORGANIZATORI

Opet Dubrovkinja na terenima Roehamptona lovi kartu za All England Club, a suparnica četiri godine starija Zagrepčanka

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2024. - 17:27

Lucija Ćirić Bagarić je u Londonu, na teniskim terenima Roehamtona, centra koji se nalazi sjeverno od All England Cluba. Sve je to ‘ispod‘ (južno od) Temze. U Roehamptonu se na ukupno osaamnaest terena igraju kvalifikacije za Wimbledon, treći Grand Slam turnir sezone. Tenisači su počeli svoj put ovog ponedjeljka, 24. lipnja. Tri pobjede donose nastup u glavnom turniru, te ulaz na glavnu pozornicu. U utorak, 25. lipnja, kreću tenisačice. U srijedu, 26. lipnja, na rasporedu je 2. kolo tenisačica i tenisača, a zadnje, 3. kolo, igra se u četvrtak, 27. lipnja.

Ukupno 16 tenisačica i tenisača će izboriti nastup u Wimbledonu. 

Hrvatski tenis, to je jasno nakon ždrijeba, imat će sigurno predstavnicu u 2. kolu kvalifikacija jer su na startu suparnice 20-godišnja Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić i četiri godine starija Lea Bošković iz Zagreba. Ukupno šest hrvatskih tenisačica će izaći na terene u Roehamptonu gdje su sjedalice na terenu broj 2, 10, 11, 13 i 15, najviše ih je na ‘jedanaestici‘. Ljubitelji tenisa, to je zanimljivo kad je riječ o kvalifikacijama te Tenis klubu Roehamton, mogu donijeti vlastitu stolicu kako bi gledali mečeve s mjesta koja su za to određena. U kvalifikacijama igraju Jana Fett, Tena Lukas, Petra Marčinko i Antonia Ružić. 

Dubrovački tenis pamti kako je prije deset godina Ana Konjuh projurila Roehamtonom, a potom i u All Englend Clubu kroz prva dva kola glavnog turnira. Ćirić Bagarić je prije mjesec dana na pariškoj zemlji, u svom prvom nastupu u kvalifikacijama za jedan Grand Slam, bila uspješna, te je igrala u glavnom turniru Roland Garrosa. 

Organizatori su potvrdili: Ćirić Bagarić - Bošković igraju na terenu broj 5 prvi meč dana, dakle, ne bude li kiše, start je točno u podne po hrvatskom vremenu. 

24. lipanj 2024 17:28