StoryEditorOCM
TenisSTO POSTO

Nova pobjeda u Tunisu, Lucija je i dalje bez poraza ove godine, a sad je baš lijep pogled na svjetski poredak igračica od 20 godina i mlađih!

Piše Tonči Vlašić
22. veljače 2024. - 15:00

Lucija Ćirić Bagarić je opet na startu turnira u Hammametu dobila Yasmine Mansouri iz Francuske. Prošli tjedan, 14. veljače, bila je bolja sa 6:1 i 6:0, a danas, osam dana poslije, sa 6:3 i 6:1.

Meč se trebao igrati jučer, ali nije zbog lošeg vremena, tj. zbog lošeg terena nakon kiše. Danas, kad se teren osušio, Lucija je mogla otvoriti nastup na svom četvrtom ovogodišnjem turniru, i to terenima na kojima je prošli tjedan otišla do kraja, osvojila drugi naslov u 2024. godini.

20-godišnja Dubrovkinja je i prva dva turnira odigrala u Tunisu, ali u Monastiru i ne na zemlji, već na tvrdoj polozi, betonu. Osvojila je prvi turnir, u drugom je stigla do polufinala, ali zbog ozljede nije igrala. Potom je imala dva tjedna odmora, trenirala, a nakon toga se vratila u Tunis, ali u Hammamet, i na drugu podlogu.

Bio je ovo četrnaesti izlazak Lucije na teren ove godine. I dalje je bez poraza. U 2. kolu, osmini finala, čeka je 24-godišnja Ruskinja Amina Anshba, 439. sa svjetske rang liste.

Ćirić Bagarić je nakon osvajanja turnira prošlog tjedna stigla do 231. mjesta svjetske rang liste, svog najboljeg plasmana u karijeri. Kad se u obzir uzmu igračice od 20 godina i mlađe ona je u toj konkurenciji 29. tenisačica svijeta.

29. travanj 2024 16:48