StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U TUNISU

Lucija Ćirić Bagarić u finalu Hammameta! Dvanaesti izlazak na teren ove godine - dvanaesta pobjeda! Kakav maraton u polufinalu!

Piše Tonči Vlašić
17. veljače 2024. - 13:22

Tri sata i tri minute su Lucija Ćirić Bagarić i Francesca Jones na terenu broj 10, jednom od dva glavna terena u tenis centru u Hammametu, u Tunisu, vodile bitku za finale ITF-ove 35-ice. Na kraju je Dubrovkinja nastavila svoj pobjednički niz, dvanaesti izlazak na teren ove godine - dvanaesta pobjeda. Hoće li biti uspješna i u trinaestom, te šesti put u karijeri podići pobjednički pokal na ITF-ovim turnirima? Finale se igra u nedjelju, 18. veljače. Suparnica je 28-godišnja Maria Benoit iz Belgije, trenutno 288. tenisačica svijeta, kojoj je najbolji ranking 188. mjesto.

Iako je gubila u polufinalu s 1:3 i 2:4 u prvom setu, iako je 23-godišnja Britanka potom servirala, Lucije je uspjela uzeti prvi set. Dobila ga je sa 6:4. Potom je Jones bez izgubljenog gema izborila treći set u kojem je Lucija povela s 2:0. U četvrtom gemu odlučujućeg seta imala je 40:30 i prednost za 3:1. Tad nije uspjela, te je suparnica, koja je u karijeri osvojila šest ITF-ovih turnira i kojoj je najveći uspjeh osvajanje 60-ica, plus se može pohvaliti kako je dva puta nastupila na Grand Slam turniru (2021. godine na Australian Openu i Wimbledonu), povela s 3:2. Lucija je potom servirala, te bez izgubljenog poena stigla do izjednačenje i krenula svoju seriju za vodstvo 5:3. Imala je u devetom gemu dva puta na servis Jones meč loptu, ali je Jones uzvratila s tri gema u nizu, te povela sa 6:5. U dvanaestom gemu Lucija je spasila meč loptu na svoj servis, te je o pobjedniku odlučivao tie break, a tu je bilo: Lucija - Jones 7:5 nakon 0:3 i 2:4. 

Podsjetnik, u Monastiru, također u Tunisu, Lucija je na prvom turniru ove godine s pet pobjeda stigla do pobjedničkog tropfeja. Potom je, odmah potom, igrala još jednu 35-icu na istim terenima, došla s nove tri pobjede do polufinala, kojeg je predala zbog ozljede. Nakon dva tjedna vratila se na terene, opet u Tunis, sad u Mammamet, gdje je dobila ovaj tjedan sva četiri meča i izborila finale.  

28. travanj 2024 19:15