StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI SVIJET |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ Dubrovkinja iz kvalifikacija do četvrtfinala, u svakom meču dobila je bolje rangiranu, a nije pritom izgubila niti jedan set!

Piše Tonči Vlašić
14. travnja 2021. - 20:40

Odigrala je šest mečeva u četiri dana, i dobila svih šest. S prve tri pobjede je prošla kvalifikacije i izborila glavni turnir, a s nove dvije se plasirala u četvrtfinale. Šestu pobjedu je ostvarila u paru s Turkinjom Melisom Ercan. I u turniru parova je u četvrtfinalu. Za polufinale igrat će protiv Michaele Laki iz Grčke, 42. s rang liste najboljih juniorki svijeta, a u turniru parova protiv trećih nositeljica, Zagrepčanke Petre Marčinko i Belgijke Hanne Vandewinkel.

Lucija Ćirić Bagarić je sve bliže i bliže mjestu u TOP 100 najboljih juniorki svijeta, a time i nastupu na Grand Slamu. Gori od želje nastupiti već na juniorskom Roland Garrosu, koji je idući mjesec. Šest novih pobjeda, kojim se približila željenom plasmanu, ostvarila je u bugarskom Plovdivu, najvažnije, na turniru prvog ranga, i to je u svakom meču s druge strane mreže imala bolje rangiranu tenisačicu.

Završnu bitku za glavni turnir dobila je protiv prve nositeljice kvalifikacija, Slovakinje Sare Suchankove, a glavni turnir otvorila pobjedom protiv nositeljice, Sebastianne Scilipoti iz Švicarske, 38. juniorke svijeta, koja već igra profesionalne turnire, a koja je imala 2:0 protiv 17-godišnje Dubrovkinje uoči njihovog trećeg ogleda na juniorskim turnirima.

Zanimljivo, svih šest pobjeda u Plovdivu protiv bolje rangiranih tenisačica Lucija Ćirić Bagarić je dobila bez izgubljenog seta!

26. travanj 2024 02:18