StoryEditorOCM
TenisNOVI USPJEH |

DUBROVKINJA OSVOJILA MEMORIJAL ‘VIKTORA GRILLA‘ Ana Petković bez izgubljenog seta do duple krune u Zagrebu!

Piše Tonči Vlašić
13. travnja 2021. - 14:57
Ana Petković ispred Tenis centra Mladosti na Savi uoči nastupa na Memorijalu 'Viktora Grilla' u ZagrebuTonči Vlašić

Ana Petković je otišla do kraja u Zagrebu, na terenima Mladosti na Savi osvojila je nadaleko poznati Memorijal Vikt'ora Grilla' u uzrastu do 12 godina, i to je članica Tenis kluba Ragusa do naslova stigla bez izgubljenog seta, i ne samo to, u četiri meča je izgubila samo deset gemova te dobila tri bolje postavljene nositeljice.

Ana je bila u ulozi pete nositeljice 'Grilla'. Četvrtu nositeljicu, Miu Robotić iz Đurđevca, dobila je sa 6:0 i 6:0. Zatim u polufinalu drugu nositeljicu, Patriciu Jelenić iz Splita 1950. sa 6:1 i 6:3, a u finalu treću nositeljicu, Miu Burić iz Vrboveca, koja je u drugom setu pri rezultatu 4:2 za Dubrovkinju predala meč. Petković je prvi set finala dobila sa 6:2.

Finale se zbog lošeg vremena nije igralo na terenima Mladosti uz Savu, već pod balonom na Laništu. 

- S devet godina je Ana poočela igrati turnire do 12 godina. Ove godine je izlazno godište, a već igra i turnire do 14 godina. U ovom svom uzrastu je odigrala oko 50-ak turnira. Osvojila ih je desetak. Uspješna je bila i prije, u uzrastu do 10 godina – rekao je njezin otac Ivo.  

- Najteže mi je bilo u finalu. Svaki gem je bio neizvjestan – istaknula je Ana, kojoj je ovo bio prvi turnir u 2021. godini.

Zadnji nastup u 2020. godini imala je u finalu Stobreča krajem studenog. Nakon toga se zbog korone nije igralo.

- Nije mi prvi put kako sam na jednom turniru dobila tri nositeljice. Prošle godine sam na Zagiju, na turniru do 14 godina, a tad nisam bila nositeljica, također dobila tri nositeljice – prisjetila se tenisačica Raguse.

Ana je na Grillu osvojila i turnir parova igrajući s Nikom Čakarun iz Tenis kluba Pro 2000. Kao i u pojedinačnoj konkurenciji, tako i u parovima, do naslova je otišla bez izgubljenog seta, a u finalu protiv Vendi Filipović (Medveščak) i Tine Šplajt (HTK Zagreb) bez izgubljenog seta. U polufinalu su sa 4:2 i 4:3 (2) dobile prve nositeljice, Miu Burić i Miu Robotić.

Na Grillu je nastupio i Vlaho Petković, Anin mlađi brat, koji je igrao kvalifikacije, te uspio izboriti plasman u glavni turnir.

- Vlaho je igrao protiv dvije godine starijih igrača, a na kraju je bio najmlađi koji je nastupio u glavnom turniru, jedini rođen 2011. godine, i bio je blizu izboriti 2. kolo. U trećem odlučujućem setu vodio je sa 4:1 protiv Dana Šarića. Zanimljivo, dva meča u kvalifikacijama je dobio bez izgubljenog gema, a jedan od ta dva meča, to je zanimljivo, dobio je bez izgubljenog poena. Uoči nastupa u Zagrebu ono što je Ani bilo osvajanje turnira, to je za Vlaha bio ulazak u glavni turnir – istaknuo je Ivo Petković.

image
Vlaho Petković, tenisač Raguse
Tonči Vlašić

Vlaho je na turniru odigrao ukupno sedam mečeva od kojih je dobio četiri (sva tri u kvalifikacijama, te jedan u utješnom turniru, kojeg igraju poraženi na startu glavnog turnira).

Ana Petković bi na najnovijoj rang listi Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 12 godina, koja će biti objavljena 1. svibnja, trebala s petog mjesta skočiti na najmanje drugo, a možda čak i na prvo mjesto nakon trijumfa u Zagrebu - duple krune na 'Grillu'. 

image
Ana Petković, tenisačica Raguse
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 09:59