StoryEditorOCM
TenisTRIJUMF DUBROVKINJE U TUNISU

Dobila je svih trinaest ove godine: Lucija Ćirić Bagarić osvojila ITF-ovu 35-icu u Hammametu!

Piše Tonči Vlašić
18. veljače 2024. - 12:28

Marie Benoit iz Belgije je iskusna tenisačica, ima 28 godina. Osvojila je ITF-ovih turnira i turnira, zadnji prošli mjesec u SAD-u, ali nije uspjela sad i u Tunisu, a nije jer je s druge strane mreže bila Lucija Ćirić Bagarić. Dubrovkinja je dobila Benoiut sa 6:2 i 7:5, te je ove godine i dalje bez poraza na terenu. 

Osvojila je turnir na zemlji u Hammametu, u Tunisu, ITF-ovu 35-icu. Šesti njezin trijumf, druga 35-ica. Prvu je uzela također u Tunisu, i to početkom godine u Monastiru, na tvrdoj podlozi gdje je potom, idući tjedan, na novom turniru na istim terenima stigla do polufinala, koje nije igrala. Otkazala je nastup zbog ozljede.

Trinaest puta je Lucija izlazila na teren ove godine. Dobila je svih trinaest mečeva. Bila je 265. tenisačica svijeta uoči nastupa u Hammametu, a sad bi na najnovijoj rang listi trebala biti oko 230. mjesta. 

20-godišnja Dubrovkinja za cilj ima debi na jednom seniorskom Grand Slamu. Nada se kako će to uspjeti već u Roland Garrosu, koji starta 20. svibnja. Za to će joj trebat plasman u TOP 200, a tome je sve bliže i bliže!

28. travanj 2024 20:06