StoryEditorOCM

Velika pobjeda, bravo Hrvatska, slave naši u Szegedu, iako su bili nekompletni, iako su doživjeli uoči utakmice ‘stotinu‘ udaraca, dobili su Srbiju!

Piše Tonči Vlašić
15. siječnja 2022. - 22:06

Pjeva Hrvatska, slavi, dobila je Srbiju na Europskom prvenstvu u Mađarskoj, baš dobru Srbiju, i to je uspjela ostvariti u trenutku kad je popis problema 'debeli roman'. Nisu se svi problemi mogli nabrojiti na prste jedne ruke. Stara je priča kako nema Domagoja Duvnjaka, također ni Luke Šebetića, nije bilo ni Davida Mandića zbog kazne koju je dobio nakon isključenja i plavog kartona kojeg je zaradio protiv Francuske u 1. kolu, nije bilo zbog korone, kao ni na utakmici protiv Francuza, Leona Šušnje i Lovre Mihića, a na dan utakmice protiv Srbije ostali su i bez Zvonimir Srna. I on je otpao zbog korone, kao i treći vratar Matej Mandić...

Jedina dobra vijest u moru loših uoči biti ili ne biti utakmice bila je povratak Luke Cindrića. I takva Hrvatska, skrpljena, izudarana sa svih strana, uspjela je dobiti Srbiju, te ostati u igri za prolaz u drugi krug. Hrvatska u zadnjem kolu treba dobiti Ukrajinu, koja je bez boda, te navijati da Francuska ne izgubi od Srbije, da se ne zatvori krug, Hrvatska, Francuska i Srbija po 4 boda jer u tom eventualnom krugu bi imali negativnu pogodak razliku (poraz od Francuske s pet, a pobjeda protiv Srbije s tri razlike, tad će sve ovisiti s koliko razlike je Srbija dobila Francusku)...

image
Hrvatska rukometna reprezentacija
Ante Čizmić/Cropix

Početak naših protiv Srbije sjajan - 3:0. Sjajan je bio i završetak prvog poluvremena. Opet tri pogotka za redom naših, koji su zahvaljujući tome na odmor otišli s dva pogotka viška (11:9).

Nažalost, u nastavku Hrvatska nije mogla računati na Halila Jaganjca (udarac u glavu). Ali, 'poludilli' su oni što su mogli igrati. Jedan od njih je bio Mate Šunjić, 34-godišnji Metkovac. Nekoliko njegovih velikih obrana. U 40. minuti smo po drugi put bili na plus tri (14:11), u 44. minuti prvi put i na plus četiri (17:13), zatim je bilo 19:15, pa 20:16, bilo je i 21:17, a bilo je u posljednjoj minuti i pet razlike (23:18)... Na kraju 23:20! Hrvatska slavi!

image
Gooooool! - majstor Ivan Čupić
Ante Čizmić/Cropix

Ivan Čupić je postigao šest pogodaka, kao i Ivan Martinović, Tin Lučin pet, Luka Cindrić tri... jednom je mrežu Srbije zatresao i vratar Mate Šunjić!

Bravo Hrvatska!

image
Profesor matematike, 34-godišnji vratar iz Metkovića, Mate Šunjić je imao nekoliko sjajnih obrana
Ante Čizmić/Cropix
image
Idemo Hrvatska!!!
Ante Čizmić/Cropix
image
Ivan Čupić slavi
Ante Čizmić/Cropix
image
Slavi i Ivano Balić, rukometna legenda, pomoćnik našeg izbornika
Ante Čizmić/Cropix
image
Radost hrvatskih navijača na tribinama Pick Arene u Szegedu
Ante Čizmić/Cropix
01. svibanj 2024 21:49