StoryEditorOCM
RukometKUP HRVATSKE

Stonka zaustavila ‘Malene‘ te izborila finale, pamtit će se kako je Dalmatinka drugi put bila na završnom turniru

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2023. - 21:12

Lokomotiva – Podravka Vegeta u finalu 31. Kupa Hrvatske. Dvije najbolje hrvatske ekipe su bile bez problema u polufinalu, zagrebačka ekipa je nadigrala u prvom polufinalu Koku s 37:20, a ekipa iz Koprivnice je bila još uvjerljivija protiv Dalmatinke iz Ploča. ‘Malene’ su poražene u Poreču, dvorani Žatika, gdje se igra završnica, s 44:22.

Stonka Lea Franušić je za Podravku postigla 4 pogotka, dok je Dalmatinka pod vodstvom Ivana Jerkovića, te Nedjeljka Dominikovića, na klupi su bili i Stipe Tomašević i Dario Tolić, igrala u sastavu: Andreja Vugdelija, Petra Gustin (4), Gabrijela Zelić, Antea Jerković, Anđela Zelić (3), Iva Bule (3), Karla Jerković, Magdalena Žderić (2), Ena Barbir, Josipa Oršulić (1), Marta Prusac, Nina Burđelez, Iva Žderić, Ema Barbir (2), Anđela Sušak (7) i Ana Tolić.

Dalmatinka je drugi put na završnom turniru. Prvi put je bila prije jedanaest godina, 2012., kad je domaćin bio Đurđevac. I tad je poražena u polufinalu od Podravke. I tad je ekipa iz Koprivnice bila uvjerljiva (39:19). Pamti se kako je na vratima Dalmatinke bila Tea Pijević, koja je imala devet obrana, kako je Maja Prusina bila prvi strijelac Dalmatinke u polufinalu s pet pogodaka. I tad je ekipu vodio Ivan Jerković.

Do ovogodišnje završnice pločanska ekipa je stigla pobjedama kod kuće protiv Osijeka (34:17) i Trogira (28:21). Podravka Vegeta, koja je branitelj naslova, koja je osvojila 24. od 30. izdanja, dobila je uvjerljivo ove sezone i dva prvenstvena ogleda (39:18 u Koprivnici i 39:27 u Pločama).

I dok je prije jedanaest godina Dalmatinku čekala nakon poraza od Podravke utakmice za treće mjesto, dobila je Zamet, ovaj put utakmice za treće mjesto nema, te je za nju nastup završen, a samim time i sezona u kojoj je zauzela osmo mjesto (deset pobjeda, remi i petnaest poraza, Lokomotiva prvak).

Finale Podravka Vegeta – Lokomotiva igra se u subotu, 27. svibnja, u porečkoj Žatici s početkom u 17.30 sati.

01. srpanj 2024 06:20